00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

פוקאצ`ה איטלקית

10/03/2010

 

 

 

 

 

פוקאצ'ה איטלקית

 
לחם איטלקי שטוח ואוורירי שמקורו בעיר גנואה אשר באיטליה.
הלחם מתובל בשמן זית, מלח ותבלינים, ניתן לגוון עם תוספות טעימות.
 
תבנית תנור עם דפנות,משומנת בשמן זית

לבצק:
 500 גר'קמח  לבן             
 25 גרם שמרים                  
5 כפות שמן זית                                             
½ 1 כפיות מלח
כ- ¼ 1 (300 מ"ל) מים   
 
לציפוי:4 כפיות שמן זית,מלח גס                               
לגיוון: עגבנית,רוזמרין ,בצל,זיתים,פלפל,שום
 
הכנה:
 
מכניסים לקערת מערבל את מרכיבי הבצק פרט למים
לשים עם וו לישה במהירות איטית, מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש
אשר ניתק מדפנות המערבל.( כ- 8-10 דקות ערבול).משהים מכוסה כ-30 דקות.
מוציאים  את הבצק על משטח מקומח קלות, מרדדים למלבן בגודל התבנית,
מעבירים לתבנית משומנת בשמן זית ומהדקים לפינות התבנית.
משהים לתפיחה מכוסה לכ-30 דקות נוספות.
בעזרת אצבעות הידיים עושים שקעים בבצק בעומק של כ-1 ס"מ.
משהים לתפיחה מכוסה לכ-45 דקות נוספות. לאחר מכן  מוסיפים  השמן זית לחורים שיצרנו בבצק.
מפזרים מלח גס ועלי רוזמרין.או כל תוספת שבחרנו.
מרססים מעט מים על הבצק ומכניסים לתנור אפייה שחומם מראש ל –200 מעלות,
מרססים שוב במים לאחר 5 דקות אפייה, אופים כ-20 – 25 דקות עד להזהבה,
מוציאים הפוקאצ'ה מהתבנית ומקררים על רשת. חותכים לריבועים 10*10 ס"מ,
ניתן לחמם מעט לפני ההגשה בתנור או על המנגל.
מקור:  שמרית.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת