88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

בורקס ומיני בורקס גבינה מבצק פילו (שלושת האופים) במילויים שונים

עבדים היינו לפרעה במצריים ומאז כל שנה עבדים אנחנו לעצמנו במטבח: שבוע לפני הפסח, בשבוע של הפסח ו... לא!!!!:/ לא גם בשבוע שאחרי הפסח! יש גבול לכל תעלול... אבל איך בכל זאת משלבים חופש גסטרונומי עם שמירה על תזונה בריאה? הרי 80% מהמזון התעשייתי (הערכה גסה, ייתכן שגם יותר...), אינו בדיוק 'תשובה נכונה' לצרכים התזונתיים הנכללים בקטיגוריית ה'קל, זול, זמין, טעים, מזין וגם בריא'. אז נכון, אני לא פאנטית ואני נגד קיצוניות מכל סוג שהוא, אז פה ושם אפשר איזה קינוח משוקלד ואם הוא חם... אז בכלל רצוי, אבל לתזונה השוטפת - אין פשרות: כמה שפחות שומן (על טראנס ורווי, אין בכלל מה לדבר), כמה שיותר ערכים תזונתיים חיוניים. מכאן, אני עוברת לסדרת מאפים חדשה שקיבלה אצלי את הציון 'תשובה נכונה', אתחיל ברקע ותוך כדי השלמת פרטים נגיע ל'פאנץ' ליין': המתכון... חחח... קצת קשה לקרוא לזה מתכון, אבל כדי שבכל זאת יהיה מיוחד, אספק כמה טיפים משלי שיהפכו אותו לכזה. אי לכך, גם הפורמט האופייני לבלוג (קרי, טבלה) לא יאפיין את ה'מתכון' הפעם, אלא ילווה את התמונות ובסוף, סיכום ההוראות והטיפים.

באשר לקינוח המשוקלד שהזכרתי בפתיח, יש גם כזה, מאותה סדרה (אמנם לא 5% שומן... אבל גם 17% כשמדובר בקינוח שווה כזה, הם מספר נסבל ביותר) - והוא יפורסם ברשומה הבאה, בינתיים... סימכו עלי, כדאי שתוסיפו לרשימת הקניות או ההשלמות הקרובה את השורה: "מיני בורקס פילו שוקולד של שלושת האופים"- יהיה חם ושווה... הבטחה זו הבטחה!.

אני מתחילה בשלושת האופים המצחיקים האלו... שלושתם ביחד וכל אחד לחוד. עזבו שהם גאונים ובאמת הגיע הזמן שמישהו יצא עם 'בורקס' בגירסה שתאפשר גם לי (ולשאר בני המשפחה שלי) ליהנות מהמאכל הלאומי הזה בלי לטרוח עליו שעות. אבל... מצחיקים - על זה אין ויכוח! למה? כי מה בדיוק הם חשבו כשפינקו אותי בשלוש אריזות מסוגים שונים של הסדרה החדשה שלהם- "כדי שאתוודע אליהם ואדווח"? הם באמת חשבו שכשאפגוש את המוצר הזה בסופר, עוד בשבוע הראשון לשיווקו, אתאפק מלהעמיס את כל הטעמים והסוגים? הם חשבו שאני הולכת לנצור את הסוד הזה? אני??? שמשתפת את כולם בכל תגלית שאני מוצאת אותה ראויה להיות נחלת הכלל?

אבל מה זה משנה... ידעו או לא ידעו (נו, טוב... לא כולם חייבים להכיר אותי), מצחיקים או סתם מפנקים - מגיע להם קודם כל תודה. שתי תודות... על הפינוק הקטן הזה ועל הפיתוח האדיר הזה.

עכשיו קצת על הסדרה המדוברת, מדוע אני כל כך נלהבת מהתוצרים ואלו מהם הולכים להיות דיירי קבע במקפיא שלי: קודם כל, שלא אשכח, חשוב מאוד לדעת שהסוד של המאפים הללו אינו רק הזמינות, הנוחות והערך התזונתי אלא הטעם! בראש ובראשונה, כשאני מחליטה אם כן לאמץ או לא לאמץ מאכל/מאפה מסויים - הוא חייב להיות טעים ולחלוטין לא רק לטעמי האישי. בעניין הזה אני לא מתיימרת ומודה: קביעת החיך של אניני הטעם והאיכויות אצלי בבית היא שתקבע את גורל דיירות הקבע של רכש קולינרי חדש, החלטת הרוב במקרה הזה היתה חד משמעית ובהחלט לא יכולתי שלא להסתיר את שביעות רצוני המלאה (תמיד כיף לאכול אחיד וביחד ולפעמים גם כיף לא לעבוד קשה בשביל זה)

01-מהסדרה החדשה, הטעימה והיותר בריאה של שלושת האופים

בורקסים (מכל סוג) אין צורך להפשיר לפני האפייה, חלק מהרעיון שמאחורי הפריכות והדפדפיות של העלים הוא מכת החום החודרת לשומן שבין שכבות הבצק. הגדולה של שלושת האופים מתבטאת בין היתר בהצלחה ליצור דפדפיות כזו גם ללא מרגרינה או חמאה! ולענייננו: מסדרים את הבורקסים הקפואים בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה

02-מסדרים את הבורקס הקפואים בתבנית מרופדת נייר אפייה

 מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום

מברישים בביצה טרופה וזורים שומשום

 אופים משך 35 דקות בחום בינוני של 180ºC עד שהמאפים זהובים ותפוחים - חשוב מאוד שהתנור יהיה חם כשמכניסים את התבנית (הסימן בתנורים עם נורת תרמוסטט הוא כאשר הנורה נכבית) - יש סיכוי סביר שהבורקסים אפויים ומוכנים כבר כעבור 30 דקות, לא להשאיר אותם מעבר שלא יתייבשו (נתון שתלוי בחום התנור ובאופן פיזורו)

04-אופים 35 דקות בחום בינוני 180 מעלות

מגישים חם (זהירות מהמלית הרותחת) בתוספת ירקות טריים, ביצה קשה וזיתים - מנה מושלמת לארוחת הערב - חימום בורקסים שהתקררו יעשה בטוסטר אובן או בתנור חם, 5 דקות תספקנה כדי להחזיר למאפים את פריכותם

מגישים עם ירקות טריים, ביצה קשה וזיתים

וכמובטח, לריכוז ההוראות והטיפים שלי:

  • הוראות הכנה: מוציאים את הבורקסים מאריזתם, אין צורך להפשיר לפני האפייה. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום בינוני 180ºC משך 30-35 דקות, עד שהמאפים זהובים ותפוחים. מוציאים ומגישים חם אך מומלץ לא רותח.
  • חימום בורקסים שהצטננו: חימום קצר של 5 דקות בתנור/טוסטר אובן בחום בינוני (180°C) יחזיר לבורקסים את פריכותם ונפח
  • סימון ערך תזונתי של בורקס פילו אצבעות גבינה (הגדולים, לא המיני) ל-100 גר' (11 יחידות באריזה, משקל נקי 700 גר' - הסימון ליחידה בסוגריים): אנרגיה - 208 (132.36) קק"ל; חלבונים - 10.2 (6.49) גר'; פחמימות - 32.8 (20.87) גר'; שומנים - 4 (2.54)גר'/מתוכם שומן רווי 0.8 (0.5)גר'; שומן טראנס - 0 גר'; כולסטרול - 13 (8.27) מ"ג; נתרן - 521 (331.54) גר'. הם אינם מכילים: מרגרינה, מונסודיום גלוטומט, שומן טרנס וצבעי מאכל. הם מכילים: גלוטן, סויה וחלב.
  • הבורקס יכולים לשמש כמנה ראשונה בארוחה חלבית מלאה (1 יחידה) או כמנה עיקרית (2 יחידות) בארוחת ביניים/ערב בתוספת ירקות טריים וביצה קשה, בהתייחס לתפריט סטנדרטי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת