00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

פרנק נקניקיות

Frank, בן יהודה 69, תל אביב

 

על הדרך בין לייפציג לתל-אביב

 

שום מאכל בארץ לא זכה למוניטין מפוקפק כל-כך כמו נקניקיות. כולם יודעים את האמת אודות הבשר, ממנו מורכבות הנקניקיות התעשייתיות בארץ - שהוא מכיל את כל אותם איברים, שלא ניתן למוכרם: סחוסים, גידים, שאריות בשר, עור, עיניים, אוזניים ואפילו אברי מין. כל אלה נטחנים עם המון תבלינים, צבע מאכל וחומר משמר – על מנת להסוות את טעמם המקורי. למעשה מדובר בתערובת של זבל ורעל במסווה של בשר. מעבר לכך - מחקרים, שפורסמו בשנים האחרונות מוכיחים, שצריכה גבוהה של נקניקיות, אף פוגעת בתפקוד הריאות.

 

במקומות שונים בעולם נחשבת הנקניקייה למאכל הרחוב הנפוץ ביותר. לפני מספר שנים, כשטיילתי בגרמניה ובסקנדינביה, נדהמתי מהפופולאריות של הנקניקיות שם. בקופנהגן למשל נתקלתי בכל קרן רחוב בעגלות נקניקיות, שאדי הריח מהן הורגשו היטב למרחוק. היו אלה נקניקיות עסיסיות מבשר חזיר, שהוגשו בלחמנייה קטנה ופשוטה. רבים שם עוצרים באופן ספונטני ליד העגלות הללו, מנשנשים נקניקייה וממשיכים בדרכם.

 

נקניקיות עטופות בבייקון שצילמתי בקופנהגן באוגוסט 2004:

 

למרבה השמחה הנקניקייה הישראלית השתדרגה מאוד בשנים האחרונות. אנשי מקצוע מדופלמים כמו אלן טלמור ווינס מוסטר (שרקוטרי) מייצרים נקניקיות בוטיק מחומרי גלם איכותיים. את מרכולתם הם מוכרים למסעדות שונות בתל-אביב – ומאפשרים לקהל הרחב להתוודע לנקניקיות גורמה. מעניין מה מיס לוסי היתה אומרת על זה.

 

פרנק היא מסעדת נקניקיות קטנה, שנפתחה לפני מספר חודשים בתל-אביב. בראשה עומד זאב טנא, מהנדס מזון (וזמר שירי מחאה בשעת הפנאי), שבין השאר פיתח את סדרת מוצרי "מאמא עוף" לחברת תנובה. זה לא מקום שמגיעים אליו כדי לבלות ערב שלם. כאן אוכלים על דלפקים, שותים כוס בירה – וממשיכים הלאה. המקום אגב עומד בקרוב להפוך לרשת.

 

 

 

הזמנתי נקניקיית עגל XL (25 ₪, נקניקייה קטנה יותר עולה 19 ₪). היא נעשתה במקום על הפלאנצ`ה והוגשה לבקשתי עם כרוב כבוש, קטשופ, חרדל דבש ורוטב שום. הכרוב הכבוש היה חמצמץ וטוב. הלחמנייה שנאפתה במקום, היתה טרייה וטעימה. הנקניקייה היתה מוצקה, התפצפצה בפה והיוותה נשנוש חביב.

 

 

בנוסף הזמנו נקניקיית בראטוורסט (25 ₪). זוהי נקניקייה מבשר חזיר, הפופולארית מאוד בבוואריה. היא הוגשה חתוכה במגשית בליווי חרדל, קטשופ ורוטב שום. התאכזבתי לגלות שהיא היתה תפלה, כמעט ללא טעם.

 

 

הנקניקיות בפרנק אמנם אינן ג`אנק-פוד, אך גם לא שייכות לליגה של הנקניקנים הגדולים באמת. אופציה סבירה לארוחת מאנצ`יס תל-אביבית לילית, זריזה, לא יקרה ומשביעה.

 

ציון: 3 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 01/01/2011:

טרנד נקניקיות הגורמה תפס חזק בת"א - ופרנק הפכה בחודשים האחרונים לרשת. לפני מספר ימים פקדתי את הסניף ברחוב הרצל בתל-אביב. דגמתי נקניקיית ברטוורסט מבשר לבן ונקניקיית עגל במילוי גבינת אמנטל. החוויה היתה מוצלחת יותר מביקורי בסניף הראשון בבן יהודה. הנקניקיות היו עסיסיות, מוצקות בשרניות. יחד עם זאת לטעמי הן אינן מגיעות לגבהים של הנקניקיות המופלאות, המוגשות כיום במסעדות כמו לה מיזון או שרקוטרי (אך כמובן שמדובר בעניין של טעם).

 

נקניקיית ברטוורסט

 

עגל אמנטל

 

ציון: 3.5 כוכבים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת