00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגת תפוחים צרפתית

 

התכוונתי להיזכר בהוראות, הנחיות לתזונה בשיטת קינגסטון. תוך כדי אני מוצאת מתכון לעוגת תפוחים צרפתית. שאגב יש לה שמות נוספים כמו טארט טאטאן או פאי תפוחים.

ידעתי שאכין אותה כמה שיותר מהר, והנה הבוקר, על הרצון להדליק תנור ולהתחיל לאפות.

הכנת בצק התחתית קלה ביותר. במג'ימיקס, בדיוק לפי ההוראות. כל המרכיבים קרים מאד. כשמעבירים לתבנית הפאי, פירורי הבצק מתאחדים מייד לבצק נוח לעבודה.

תוספות שלי: המרתי את הבצק הרגיל בקמח מלא. כי זה מה שיש כרגע ולא בא לי להמתין דקה נוספת שהקמח הרגיל יגיע במשלוח הקניות. ממילא יש סוכר חום בבצק שהופך אותו לחום, אז 'תפסתי' טרמפ על כך, בנוסף לזה שצריך לחסל את מלאי הקמחים והבצקים לפני שפסח מגיע. [עוד 25 יום בערך].

לבצק הוספתי, כי היה בקופסת אבקות האפיה והוניל, כ-100 גר מרציפן גולמי של המרשלג [זה ממתכון אחר]. זה הפתרון שמצאתי לשקדים הטחונים שאין כרגע בבית.

המתכון של חיה פיק. התמונות כמובן שלי, חמות מהתנור:.

לגבי רסק תפוחים: למה לבשל ואח"כ לרסק. המג'ימיקס בהישג יד אז ריסקתי קודם ואח"כ בישלתי עם שאר המרכיבים.

שאר התפוחים צריכים להגיע במשלוח, אז בנתיים אני ניגשת להכין את מה שצריך:

לחמם תנור, לאפות את הבצק בנפרד. לא כתוב במתכון אם צריך אפיה עיוורת. כלומר לשים מעין משקולת על הבצק שלא יתפח ולכן אני כבר עושה זאת, כדי שלא תהיינה לי הפתעות כשהבצק יתפח באפיה ולא יהיה מקום למילוי. ולהכין את רסק התפוחים שיצטנן עד שיגיעו התפוחים לקישוט.

 

 

עוגת תפוחים צרפתית

 

 מרכיבים לבצק (כל המרכיבים חייבים להיות קרים)

100גר חמאה

1 ביצה

1 וחצי כוסות קמח מלא פחות 2 וחצי כפות מידה

קליפת לימון מגוררת       

חצי כפית ווניל

2 כפות סוכר חום בהיר

 

הכנה:

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומעבדים עם הפולסים עד קבלת פרורים גסים

לא לדאוג אם החמאה נשארה בגושים קטנטנים

להעביר את הפרורים לתבנית אפיה לטאר ט משומנת בחמאה( רצוי נפרדת)

ובעזרת האצבעות מהדקים את הפרורים לתבנית מעלים  את הבצק לשוליים  ומהדקים היטב

מעבירים לפריזר ל10 דקות

מוציאים ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש

 

מרכיבים לרסק התפוחים:

3 תפוחי עץ פרוסים

2 כפות סוכר חום בהיר

מיץ מחצי לימון

רבע כוס מים 1 כף חמאה

 

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בסיר, מכסים ומבשלים תוך בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים. מסירים מן האש, מועכים במזלג ומניחים להצטנן.

 

מרכיבים למלית:

4 תפוחי מנוקים מלבות ופרוסים לירחים

2 כפות גדושות סוכר

מיץ מ- 1 לימון

1 כף חמאה

 

אופן ההכנה:

מורחים את רסק התפוחים על תחתית הבצק

פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ועורכים אותן על גבי רסק התפוחים.

מטפטפים את מיץ הלימון על התפוחים. בוזקים עליהם סוכר ואופים בחום בינוני 50 דקות.

 

מרכיבים לזיגוג:

4 כפות ריבת משמש סנדלפור

4 כפות ברנדי לא חובה

מחממים את הריבה והברנדי תוך בחישה עד שהריבה תתרכך

 ומברישים את התפוחים בתערובת החמה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת