11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

בגט כפרי

בגט כפרי

בכל אירוח ובכל ארוחת שישי חייב להיות אצלי לחם ביתי על השולחן. לרוב אני לא חוזרת על עצמי יותר מדי פעמים ואוהבת לשנות ולגוון שזה משהו שמצד אחד לא משעמם את האורחים (לפחות את אלה הקבועים) ומצד שני גם מעשיר לי את הניסיון עם אפיית לחמים מקמחים שונים ולפי שיטות שונות. אז לא חרגתי מהרגלי גם באירוח האחרון. בדיוק זמן קצר לפני האירוח ראיתי בבלוג של gerbera1 מתכון לבגט כפרי (רוסית), מייד שמתי עין על המתכון – גם נראה, גם נשמע מצוין וגם זכה להמלצות חמות. היות ואני סומכת על הבלוג הזה ועל הטעם המשובח של בעלת הבלוג, לא היה לי ספק שזה מה שאכין לאירוח אע"פ שזה די סיכון להכין לאירוח משהו בפעם הראשונה בלי התנסות קודמת. אבל ניחשתי נכון, הבגט יצא ממש חלומי, עם קרום מתפצפץ וקשה ותוכן רך-רך-רך וספוגי. והריח... לא, זה לא משהו שאוכל לתאר במילים... פשוט רוצו למטבח, הכינו ותשתכרו מהריח הזה ב"שידור חי" ולא דרך ההסברים המתפרצים ממסכי המחשב!

 

מרכיבים:

מחמצת (ראש עיסה/ביגה):

1 כף שמרים יבשים

1 כוס מים חמימים

1 כוס קמח לחם   

 

להמיס שמרים במים, להוסיף קמח ולערבב היטב. לכסות ולהשאיר להתפחה במקום חמים למשך שעה (אפשר יותר). לאחר שעה מחמצת אמורה להיות מכוסה בבועות.

 

בצק:

4 – 1/2 4 כוסות קמח לחם (כוס אחת אפשר להחליף בקמח מלא)

1/4 1 כוס מים חמימים

2 כפות דבש

1 כף מלח

 

הכנה:

1. להוסיף לקערה עם המחמצת דבש ומים ולערבב היטב. להוסיף קמח מנופה ומלח וללוש כ-10-15 דקות לבצק אלסטי וגמיש. ליצור מהבצק כדור ולהניח להתפחה לתוך קערה משומנת. לכסות בניילון נצמד או במגבת לחה ולהשאיר להתפחה כ-40-60 דקות עד שהבצק יכפיל את נפחו.

 

2. את הבצק התפוח לחלק לשלושה חלקים שווים. ליצור שלושה בגטים, להניחם על משטח חלק (אני נעזרת בקרטונים גדולים, כך שיהיה נוח להחליק את הלחם התפוח מהמשטח לתוך מגש אפייה חם) מצופה בקמח תירס/סולת/קמח, לפזר מעל הבגטים קמח, לכסות במגבת מטבח נקייה ולהשאיר להתפחה נוספת ל-40 דקות.

 

3. לחמם תנור ל-240°С יחד עם מגש אפייה ולשים על תחתית התנור קערית חסינת חום עם מים.

בעזרת סכין מאוד חדה לעשות על הבגטים חריצים אלכסוניים ולהכניס לתנור החם. במשך 7 דקות ראשונות לאפות את הבגטים בחום גבוה מאוד ולהשפריץ מים קרים בתוך התנור (ליצירת אדים וקרום מתפצפץ). לאחר שבע דקות להנמיך את חום התנור ל-210° С ולאפות 25 דקות.

 

4. להוציא בגטים מוכנים מהתנור ולצנן על רשת.

 

הערות שלויים: כל ההתפחות לקחו לי יותר זמן מהנקוב במתכון. ייתכן וזה בגלל עונת החורף ומזג האוויר הקר.

הכנתי רק חצי מהבצק ויצרתי בגט אחד ארוך.

הבגט שלי קיבל צבע שחום מלמעלה, כנראה בגלל הדבש, אין לי הסבר אחר כיוון שאינו נשרף, אינו נאפה יתר על המידה, ועקבתי בדיוק אחרי הזמן והטמפרטורה לפי המתכון.

הקרום יצא מתפצפץ והתוכן מאוד מאוד רך וספוגי. פרסתי לפרוסות עבות... אכן טעם ומראה הכי כפרי שיש.

 

בתיאבון!

גנבת תכנים, תמונות והפרה של זכויות היוצרים

שאלות לשם שיפור ניהול הבלוג

 

 

 

 

 

 

 

Nati

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת