00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

הנמל 24

הנמל 24, רחוב הנמל 24, חיפה

 

חיפה עילית

 

"אוקסימורון הוא מבע לשוני, המורכב מזוג מרכיבים הסותרים זה את זה. צירופם יוצר משמעות חדשה מעבר להגיון – פרדוקס - וזאת על מנת להגביר את הרושם וההפתעה" (מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית). די קל למצוא דוגמאות לאוקסימורון, למשל: הימור בטוח, שתיקה רועמת – ומסעדות גורמה בחיפה.

 

לא ברור איך בירת הצפון, העיר השלישית בגודלה בישראל, המונה קרוב ל- 300,000 תושבים, לא התפתחה כמעט בכלל מבחינה קולינארית. אז נכון שהיא מהווה מוקד משיכה לחובבי שווארמה מכל רחבי הארץ, אך כדי לאכול במסעדת שף ראויה, צריכים חובבי הגורמה לעלות בפעם המי-יודע-כמה על הכביש המהיר לתל-אביב.

 

אך מסתבר שלא הכל שחור. בעת האחרונה משהו חיובי בכל זאת מתרחש בעיר הנמל הצפונית. יותר ויותר ידיעות מגיעות על ארוחות מוצלחות בה. מסעדת שף בשם "הנמל 24" אף ביססה לעצמה מוניטין של מוסד מקומי, שאינו נופל ממסעדות דומות בתל-אביב. ביום שישי בצהריים הגעתי לשם על מנת להתרשם ממנה בעצמי.

 

המסעדה שוכנת באזור הנמל, ההולך ומתחדש לו לאיטו. נכון לעכשיו הסביבה עדיין מוזנחת ורחוקה מלהיות מתחם בילויים צעיר ותוסס, כפי שמבטיחים שתהיה בעתיד. הכניסה למקום מפתיעה. נכנסים פנימה דרך דלת ברזל ועולים ברגל קומה שלמה במדרגות עד שמגיעים למסעדה (המקום אינו נגיש כלל לנכים). אי אפשר שלא להתרשם מהניגוד המוחלט בין המראה הנאה בפנים לבין אזור הסלאמס שבחוץ. המסעדה מורכבת ממספר חללים, שעוצבו בטוב טעם ואשר משדרים יוקרה. לפחות מבחינה אדריכלית, המקום אינו נופל כלל ממקבילותיו בתל-אביב.

 

 

התפריט שואב מאיטליה, צרפת, מהים התיכון - וכולל בשרים, דגים, פירות ים ופסטות. יש כאן שלושה מסלולים לארוחה עסקית: 79 ₪, 99 ₪ ו- 115 ₪, כשהמנות הראשונות משותפות לכולם. הארוחה כוללת 3 מנות: מנת פתיחה (מרק/סלט), מנה ראשונה ומנה עיקרית.

 

למנת פתיחה הזמנו פעמיים מרק עגבניות. הוא היה קרמי, סמיך במידה ובעל טעם מיוחד.

 

 

כמו כן הזמנו גריסיני רוזמרין (6 ₪, המחיר לפי 3 ₪ לסועד), שהוגש עם שלושה מטבלים: חציל מעושן (מצוין), פלפל לימוני (חביב) ואיולי עשבי תיבול (סתמי).

 

 

למנה ראשונה הזמנו טורטליני במילוי אוכף טלה. הפסטה היתה אל דנטה - והמילוי הבשרי שבתוכה עשיר ובעל טעם נפלא. היא הוגשה עם רוטב סמיך, מתקתק, שנוגב עד תום. מנה שמומלץ מאוד להזמינה כאן.

 

 

 

מנה ראשונה נוספת היתה פטה כבד, שהוגש עם בריוש וריבת סלרי. הפטה היה רך, חלקלק ומעודן – אך הבריוש שהוגש עימו היה עבה מדי ומגושם. טוסטונים דקים היו מתאימים יותר לפטה הזה.

 

 

למנה עיקרית הזמנו נתחי פילה לבן (ממסלול ה- 99 ₪). פילה לבן הוא בשר משעמם יחסית, שנזקק לתוספות דומיננטיות על מנת לשדרג אותו. במקרה הזה הוא הוגש עם בייקון, קרם אפונה, פטריות ושמן כמהין. המנה שילבה בין טעמים שונים, מרכיבים מעניינים – והיתה חביבה בטעמה.

 

 

מנה עיקרית נוספת (הפעם ממסלול ה- 79 ₪) היתה רצועות פרגית ברוזמרין ברוטב שמנת, על מצע גרטן תפוחי אדמה ובטטה. היא הוגשה בסיר ברזל חם, שנתן תחושת חורפיות כפרית. מנה פשוטה, לא מתוחכמת ומהנה.

 

 

לקינוח הזמנו מוס שוקולד ולרונה בשלושה טעמים (26 ₪). הוא הוגש בלווי קולי תות וגרנד מרנייה. המלצרית הפתיעה, כשהדליקה עם מצית את הצלחת, שבערה במשך כמה שניות על השולחן. המוס הוגש בצורת גליל - ובעיקר היה מוצלח חלקו המריר המשובח.

 

 

על חשבון הבית הוגשה פבלובה פירות יער.

 

 

בסטנדרטים תל-אביביים היתה זאת ארוחה טובה, אם כי לא יוצאת דופן. בסטנדרטים צפוניים היא היתה מוצלחת ומפתיעה. ניכר שיד טובה אמונה פה על המטבח. האוכל מוצלח, יצירתי במידה, חומרי הגלם טובים, השרות מקצועי – והאווירה טובה. למי שמזדמן לחיפה ומעוניין לאכול אוכל עילי, "הנמל 24" מהווה אופציה ראויה בהחלט. כולי תקווה שהעיר תמשיך בהתפתחותה הקולינארית, שעד כה נמצאת בחיתוליה.

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת