00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

עוף עם בצלצלים, כמון וכורכום

 
 
כיום אפשר להשיג בצלים בכל מיני גדלים וצבעים, בסופר מחכות לנו חבילות ארוזות של בצלצלים קטנטנים ולמהדרים יש את בצלי השאלוט.
כשהייתי ילדה המבחר לא היה כל כך גדול. בשבוע שאימי הצליחה למצוא בצלים קטנים קטנים, ידענו שבסוף השבוע מחכה לנו התבשיל האלמותי שלה, אומנם פשוט אבל טעמו טעם גן עדן - עוף עם בצלצלים.
 
בד`כ נמנעתי מלהכין את התבשיל, כי התעצלתי לקלף בצלצלים קטנים בכמות גדולה.
כמובן שאימי מעולם לא העלתה על דעתה להתעצל - זו מילה שהיא אינה מכירה עד היום, כשהיא מתאמצת עם חגורת ברזל שמחזיקה את עמוד השדרה שקרס, עם מקל הליכה להקל על כאבי שחיקת הסחוס בברכיים, והיא עומדת במטבח בשיניים חשוקות ומכינה סלטים שמיוחדים רק לה ושהאהבה להם עברה כבר מזמן לנכדים, והעיניים הזורחות כשכולנו נהנים ומתלהבים ממתכון זה או אחר. וכשאנחנו אומרים : אימא תפסיקי להתאמץ, היא עונה - אתם רוצים שאני אמות? אז מה אם קשה? נחים אח"כ...
 
באחת הפעמים כשנברתי בערימת בצל גדולה, הבחנתי בתחתית הערימה בכמות גדולה של בצלצלים קטנים, מארכים קמעה, וטעם הילדות (שבעת האחרונה מגיע לבקר בתדירות גבוהה) של תבשיל הבצל והעוף עלה בחיכי. מבלי משים מלאתי שקית עם בצלצלים, ומהרתי הביתה לבשל לפני שטעם הילדות יתפוגג והעצלנות תתפוס את מקומו.
בדרך כלל המציאות כמעט אף פעם לא מתאימה לזיכרון, שם הצבעים בהירים וזוהרים יותר, הריחות מודגשים ואקזוטים יותר והטעמים מיוחדים וייחודיים יותר, בכלל, פעם הכל היה הרבה יותר טוב...
 
אבל הפעם התבשיל היה - בדיוק כמו שדמיינתי וזכרתי בצלצלים שלמים ונימוחים, מתקתקים מעט, עם כורכום וכמון שמעניקים לתבשיל את הריח המיוחד שלו.
 
ובעצם כל הרשומה ארוכה מדי, לתבשיל פשוט כל כך ואלוהי כל כך.
 
 
 
 
מצרכים
1 ק"ג בצלצלים קטנים ( רצוי המארכים )
 6-7 חלקי עוף מועדפים
כורכום
כמון
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן קנולה
 
אופן הכנה
- בסיר רחב, לטגן את חלקי העוף מכל הצדדים עד שמשנים מעט את צבעם. לבזוק תוך כדי טיגון מעט כורכום וכמון. להוציא לקערה.
- לטגן את הבצלצלים בשמן שנותר עד שמשנים את צבעם.
- לסדר בין הבצלצלים את חלקי העוף המטוגנים.
- לערבב כוס מים חמים עם כפית גדושה כורכום, כפית גדושה כמון, מלח ופלפל שחור ולשפוך מעל.
- לכסות את הסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כארבעים דקות.
- מדי פעם לנער את הסיר והפוך את חלקי העוף בזהירות כדי שהרוטב ירטיב את כל הרכיבים.
- להניח את המכסה על חצי מפתח הסיר ולהמשיך לבשל עוד כרבע שעה עד שהנוזלים מצטמצמים.
- לטעום ולתקן טעמים.
- להגיש עם אורז לבן.
- להתענג.
 
בתיאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת