77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

כותלה סמוק'ה - קובה אדום

 

 

בכל יום שישי בצהרים, אוכלים אצלנו קובה. לפעמים אני מכינה שני סוגים, קובה אדום לנועם

וקובה חמוסטה לשאר. 

קצת תמונות של הקובה ולאחר מכן המתכון

 

למי שלא יודע מה זה ג'ריש - תמונה של המוצר לאוו דווקא של החברה הזו, אפשר למצוא בכל סופר ליד הקיטניות

המתכון:

המצרכים למילוי - בכוונה אני מתחילה עם המילוי, כי אפשר להכין מראש ולהקפיא

  1. 1 קילו בשר טחון - אני קונה בשר מס' 4 או 2, טוחנת לבד
  2. 2 בצלים בינוניים
  3. 5 שיני שום קצוצים
  4. מלח, פלפל שחור, מעט בהרט, למי שאוהב חריף גם פלפל צ'ילי
  5. אפשר להוסיף גם סלרי חתוך לקוביות
  6. להכניס את הבשר לסיר או למחבת מתאימה (אני מעדיפה סיר), ללא שמן, לערבב ולאדות, להמשיך ולאדות, וכל הזמן לערבב, עד שכל הנוזלים נספגים.
  7. להוסיף בצל קצוץ, שום, סלרי, תבלינים, לערבב היטב, להמשיך בבישול  שהבשר מתבשל (לטעום כן), לקרר ולשמור במקרר.
  8. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא.

מצרכים לבצק הקובה:

  1. 1/2 קילו סולת
  2. 1/4 קילו ג'ריש
  3. 2 כפות מלח
  4. להכניס לקערה מתאימה את הג'ריש לכסות במים ולהשרות כחצי שעה לערך. לסנן ולהחזיר מיד לקערה
  5. להוסיף לקערה את הסולת והמלח ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק די גמיש ונוח לעבודה
  6. אם הבצק מעט קשה, להוסיף ממש מעט מים עד לקבלת המרקם המתאים. אם הבצק רך, להוסיף עוד טיפה סולת
  7. לאחר הלישה, להניח בצד למנוחה של כמה דקות
  8. לקחת מעט מהבצק, ליצור גומה, למלא במילוי הבשר ולסגור היטב לצורה עגולה או שטוחה
  9. להניח על מגש עם ניילון ברווחים ביניהם, בשלב הזה אפשר להקפיא.

מצרכים למרק

  1. 2 עד 3 סלקים אדומים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  2. 1 בצל גדול קצוץ
  3. 1 עגבניה גדולה קצוצה
  4. 1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצים
  5. 5 כפות גדושות רסק עגבניות
  6. 1 כף סוכר - אפשר דמררה
  7. 1/2 כפית מלח לימון או מיץ מלימון אחד שלם על מנת לשמור על הצבע האדום
  8. 1 כף מלח 
  9. מעט שמן לטיגון

הכנת המרק:

  1. בסיר  מתאים לשפוך מעט שמן ולטגן את הבצל
  2. להוסיף את העגבניות ולבשל מעט
  3. להוסיף הסלק, לערבב ולתת מעין טיגון בערך 10 דקות
  4. לכסות במים עד חצי מגובה הסיר ולהרתיח, להנמיך את האש ולבשל חצי שעה בערך
  5. להוסיף רסק עגבניות, סוכר, מלח לימון ומלח, להמשיך ולבשל עוד כ-10 דקות. להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה ולערבב.
  6. כשהכל מעורבב היטב ורותח, להוסיף את הקובה, כל פעם בין 8 ל-10 קובה עם רווחים בין האחד לשני
  7. כשהראשונים צפים, להוסיף את השאר, לא לערבב את הקובה שבתוך הסיר כדי שלא יסדקו ויפתחו, אפשר לנער את הסיר
  8. לאחר שהכנסנו את כל הקובה שאנחנו רוצים לבשל, להרתיח כ-10 דקות, להנמיך את האש ולבשל עוד 3/4 שעה.

 

 

 

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת