33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

ריבועי פקאן .

 

בהמשך לרשומה הקודמת "פורים בא ויום הולדת גם",הבטחתי ומקיימת.

תמיד גיליתי אהבה וחיבה לעוגת פאי פקאן.

בחיפושי אחר מתכון קל להכנה, ללא סירופ תירס, גלוקוזה וחומרים אחרים ניתקלתי במתכון של קארין גורן.

כמובן שהתלהבתי, הכנתי וקצרתי מחמאות.

זוהי עוגת שחיתות מדהימה ,עשירה בחטאים.

אני בעיקר מכינה אותה לימי הולדת ,פעם בשנה של בעלי, לחגים ואירועים חגיגיים כשאני מוזמנת

כיון שאסור להשאיר אותה בבית.

ניתן להקפיא בקופסא אטומה.

הכנסתי מעט שינויים / תוספות שבהם ניתן לגוון את העוגה.

חומרים לתבנית ריבועית בגודל 20 ס"מ


לתחתית הבצק:

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות .
1/4 כוס סוכר.
1 כוס גדושה קמח .
1 כפית תמצית וניל .
קמצוץ מלח .
2-3 כפות חלב / מים קרים.

למלית:
150 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
2-4 כפות שמנת מתוקה / שמנת סויה אלפרו.
3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה .
3 כוסות אגוזי פקאן (300 גרם) .(אפשר 100 גרם אגוזי מלך,100 גרם אגוזי לוז לא קלויים, 100 גרם פקאן).

אופן הכנת התחתית:


1. במעבד מזון מעבדים חמאה עם סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלב/מים ומעבדים לבצק חלק.
3. משטחים בידיים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15  דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו עובד.

אופן הכנת המלית, הרכבה ואפיה:


1.בסיר מחממים חמאה, דבש ושמנת מתוקה / שמנת סויה עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך דקה-שתיים.
2.מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים / אגוזים.
3.יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל15-20 דקות, עד שמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
4.מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה. מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפ' החדר.

 

עוגה לפינוק אמיתי, בתאבון. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת