1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים שלי (או של אחרים)

תבשיל חגיגי לכבוד פורים

 כבכל שבוע, ברצוני לפרסם אחד ממתכוני משפחתי שהתפרסמו בכל העולם כבריאים, טעימים וקלים להכנה. מכיוון שהיום הוא חג הפורים, רק מתבקש שהמתכון יהיה ממאכלי החג האהובים של משפחתי.

 אני זוכר איך בכל פורים היינו נוסעים להתארח אצל נכדתי. כל החמולה הייתה מתכנסת אצלה בתחפושות ויושבת לסעוד את ארוחת הצהרים המסורתית שנמשכה מעשר בבוקר ועד ארבע אחר הצהרים. כבר מפינת הרחוב אפשר להריח את גולת הכותרת של ארוחת הפורים המשפחתית – דרור ממולא בברבור ממולא בכבש ברוטב עפרונים ושרימפסים.

הנה המתכון לפניכם ללא הקדמות נוספות :

החומרים הדרושים:

  • 1 דרור – רצוי לבחור בנקבה מכיוון שבשרן רך יותר

 

  • 1 ברבור לבן במשקל של כעשרה ק"ג (יוצאי אוסטרליה משתמשים לרוב בברבור שחור - לדעתי זה לא נעשה בטוב טעם)

  • 1 כבש (במתכון המסורתי נדרש כבש שמן, אך חובבי הדיאטה יכולים להסתפק בכבש רזה – רק חשוב שלא יהיה מצורע)

 

  • 2 עפרונים (רצוי מצויצים ומתים)

  • 10-15 שרימפסים טריים ויפים

  • 4 כוסות מים

  • חצי כפית מלח ים טחון טרי

  • כוס שמן זית כתית מעולה (בחמיצות מעודנת)
  • קורט זרעוני אניס (לא חובה)

 

 

אופן ההכנה:

  • שוחטים את הדרור, פותחים את הבטן ומסלקים את הקרביים (לא זורקים – ניתן להשתמש בהם להכנת קינוח) את הדם שומרים בצד.
  • שוחטים את הברבור, פותחים את הבטן ומסלקים את הקרביים (לא זורקים – ניתן להשתמש בהם להכנת מנה ראשונה)
  • שוחטים את הכבש ומקצצים לנתחים של כ-2 ס"מ. הערה: יש הנוהגים בשלב זה להרחיק את העצמות, הצמר והאברים הפנימיים. במשפחה שלי נהוג להשתמש בכבש כולו ככתוב – "על קרבו ועל כרעיו יאכלוהו" 
  • מאדים את נתחי הכבש לדרגת אל-דנטה (לאניני הטעם ניתן לתבל בזרעוני אניס)
  • דוחסים את נתחי הכבש אל תוך הברבור – יש לשים לב לא להשאיר פינות ריקות
  • דוחסים את הברבור אל תוך הדרור – נזהרים שלא לשבור את צוואר הברבור בתהליך
  • משמנים כבשן לוהט בשמן הזית ומחממים לחום גבוה – גבוה מאוד (1500 מעלות)
  • אופים את הדרור בכבשן כחצי שעה.  יוצקים מדי פעם קצת מדם הדרור כדי למנוע התייבשות (אם צריך אפשר להוסיף גם קצת מדם הברבור)

 

בזמן שהדרור נצלה, עוברים להכנת הרוטב:

  • בסיר קטן מרתיחים את המים (חשוב שהסיר יהיה ירוק - לשמירה על איכות הסביבה)
  • קוצצים את העפרונים והשרימפסים ומוסיפים אותם למים יחד עם המלח
  • מבשלים על אש קטנה כרבע שעה עד שהרוטב מצטמצם

 

 

לאחר שהדרור שוהה בכבשן כחצי שעה (רגע לפני שהוא הופך לאפר) מוציאים אותו ויוצקים עליו את הרוטב.

מומלץ להגיש חם

 

בתיאבון וחג שמח!

  

הערה: מנה זו אינה מומלצת לצמחונים ועל כן אני תמיד מחליף אותה בסלט ירוק

 

 

(אפס מהתמונות צולמו על ידי, ייתכן שחלק מהתמונות נלקחו מהרשת בטעות )

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

תגיות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל motior אלא אם צויין אחרת