00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

אושפלאו

 
 
 
 
למרות שאני אוהבת לבשל, יש תקופות שלא בא לי לבלות במטבח, למשל בקיץ כשחם ומהביל ולח שאפילו מזגן לא עוזר לחשק להיכנס למטבח, או כשקר וגשם בחוץ ואני רוצה רק להתכרבל עם ספר המתח המשובח שהתחלתי.
זה בדיוק מה שקרה בסוף השבוע. אפילו ויתרתי על היציאה השבועית עם חברים, אבל על ארוחת יום שישי אף אחד לא מוכן לוותר. ואז מוציאים את אחד המתכונים המהירים והטעימים. הפעם זה היה אושפלאו.
כמובן שהוא לא יעבור מבחן אושפלאו של העדות הרלבנטיות המנכסות לעצמן את המתכון, אבל ממש לא איכפת לי . התוצאה טעימה, צבעונית, מרשימה ונראית מושקעת. (כפי שכבר הספקתם להבין "נראית מושקעת" במינימום מאמץ זה תמיד אתגר בשבילי כי אני אוהבת מחמאות גם בלי להתאמץ קשות...)  
 
 
 
 
 
מצרכים:
2 כוסות אורז
6-8 חלקי עוף
3 גזרים מגוררים עבה
1 בטטה חתוכה לקוביות
3 בצלים חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
חופן צימוקים
מלח
פלפל שחור
כורכום
כמון
פרוסות תפוחי אדמה בעובי 1/2 סמ` שיכסו את תחתית הסיר.
 
אופן ההכנה
- בסיר קטן להרתיח מים (כמות שתכסה את האורז)  להוסיף את האורז ולבשל כחמש דקות ולסנן ולשטוף במים קרים.
- בסיר עמוק לטגן את הבצל ועד שמשנה את צבעו , להוסיף את רצועות הפלפל, להוסיף את הבטטה לעוד דקה או שתיים- להוציא לצלחת.
- לטגן קלות את העוף מכל הכיוונים, לבזוק מלח, פלפל שחור וכמון - להוציא לצלחת.
- לטגן קלות את פרוסות תפוחי האדמה מצד אחד, להפוך ולסדר כך שיכסו את התחתית.
- לסדר מעל את חתיכות העוף
- לפזר מעל מחצית מהגזר המרוסק, הבצל הגמבה, הבטטה והצימוקים
- לפזר בשיכבה אחידה מעל מחצית מהאורז
-לפזר את יתרת תערובת הגזר
- לפזר מעל בששיכבה אחידה את מחצית האורז השניה.
- לערבב  3/4 כוס מים רותחים, כפית כורכום, כפית גדושה מלח, 1/2 כפית כמון, 1/4 כפית פלפל שחור ולשפוך מעל בתנועות סיבוביות.
- לכסות ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את האש ולבשל עוד כשלושים דקות מבלי לפתוח את המכסה.
- להניח את הסיר החם על מטלית רטובה 
- להפוך לתוך מגש/קערת הגשה עם שוליים.
 
 
בתיאבון.
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת