44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

פילמני

פילמני


פילמני  





מתכון ל-30 איש
 
יוצרים כ-120 עיגולים אותם מעבדים
 
החומרים:
 
סיר של פסטה מלא מחציתו מים רותחים
 
קערה גדולה ללישה
צלחת שטוחה  עם מגבות נייר
שקית זילוף וצנטר
קרש גדול מצופה פלסטיק נצמד
טיפות בודדות של  שמן זית  
כף מחוררת גדולה
מגבת נייר
 
1  כוס קמח רגיל
3 ביצים מס 1
מים פושרים לפי הצורך (שהבצק יהיה גמיש) כשתי כוסות
2 עד 3 כפות שמן זית
קורט מלח כפול 2
 
למלית:
 
1/2 ק"ג פירות העונה.  קיווי (5 מספיק), אוכמניות, תות יער, דובדבנים, גודגדנים, מנגו 2 בינוניים חתוכים לקוביות בגודל  
1/2  עד 1  ס"מ.
1 כוס אבקת סוכר.
2 שמנת  להקצפה 32 אחוז או גלידה מפירות תואמים.
 
אופן ההכנה:
 
לקערה גדולה מכניסים את הקמח, ביצים, קורט מלח, ומעט מים.
לשים בידיים עד שמקבלים עיסה צמיגה נוחה לרידוד.
אם יש צורך מוסיפים מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
 
מחלקים את הבצק ל – ארבעה עיגולים.

שמים כל עיגול לנוח על פלסטיק נצמד עם טיפת שמן זית שמורחים על עיגולי הבצק. מניחים למנוחה לשעה.
 
בינתיים חותכים את הפירות לקוביות של 1/2 עד ס"מ מרובע כל פרי בנפרד.
 
על קרש עם פלסטיק נצמד מרדדים את הבצק דק דק.
 
בעזרת כוס עם פתח בינוני, יוצרים עיגולים כמספר הרצוי.
שמים  קוביית פרי באמצע העיגול , מקפלים לשניים וסוגרים היטב.  מקפלים את שני הקצוות כלפי פנים ומהדקים.  נוצר מעין כתר שעליו שמים את הקצפת לאחר הבישול.
 
בעזרת מחט קטנה דוקרים את הבצק דקירה קטנה.
יש אפשרות לגלגל כמו סוכריה.
 
בסיר של 2 פסטה  מרתיחים מים עם קורט מלח.
כאשר כל הפילמני  מוכנים, שמים במים רותחים 8-10 יחידות עם כף מחוררת

(מבשלים כל פילמני עם פרי זהה לחוד).
 
ל-2 עד 3 דקות לא יותר. מוציאים לצלחת עם  מגבת נייר ושמים לאחר מכן כאשר על הצלחת מורחים טיפת שמן שהפילמני לא ידבקו.
על צלחת נאה  מסדרים כרצונכם או בשורות .
אפשר לערב שורות עם פרי שונה. זה מגוון את הצבע על הצלחת.
 
מקשטים:
 
מקשטים עם שקית זילוף בקצפת  שהכנו עם ½ עד כוס אבקת סוכר או בגלידה או אחר.
 
מקשטים למעלה בדובדבנים או תות יער או אוכמניות או שארית הפירות שנשארו.
 
למי שאוהב מתוק לפזר מעט אבקת סוכר על הפילמני לפני ששמים את הקצפת.
 
אפשר להגיש חם או קר לשיקול דעתכם
 
בתיאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי     

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת