33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

פורים בא ויום הולדת גם.

אודה על  אמת אני לא אוהבת את חג פורים. לא אוהבת להתחפש, לא אוהבת להתעסק עם כל הקשור לתחפושות לילדים,לחפש לארגן, לאפר וכו' ,אין לי את הרגישות הזו, האינטואיציה לכל הסיפור הזה . מה לעשות אני אמא ועוד אמא לארבעה ילדים בגילאים שונים...

ילדיי הבוגרים כבר לא מתחפשים, ברוך השם, אבל יש לי שני ילדים  קטנים שעדיין צריך לארגן תחפושת כלומר לקנות, צריך לאפר אותם לקראת יום פורים בבית הספר או בגנים ומה לי ולאיפור, אני התחלתי להתאפר בגיל 39 ורק בגלל הלחץ של בעלי, קיבלתי מתנה ליום ההולדת - קורס איפור באיל מקיאג'.

ובנוסף לכל צריך להכין משלוחי מנות.

אפייה קלה לי , אין לי בעייה לאפות עוגות, עוגיות כל מה שיבקשו, אבל חברים כיום בבתי הספר לא מבקשים להביא משלוח מנות "מאפה בית"  אלא המורות נותנות רשימה של ממתקים שצריך לקנות, 2 חטיפים מלוחים, 2 חטיפי שוקולדים, סוכרייה, מסטיק ו 2 אוזני המן שיזכרו את הקשר לחג פורים.

האריזה צריכה להיות יפה, מושקעת, מעוטרת כדי שהילדים יקבלו הכל בעטיפה יפה והתוכן אחיד שלא יעלבו/ יעליבו את חבריהם חלילה.

 

השנה יום ההולדת של בעלי הגיע בסמוך לחג, והחלטתי לאפות עוגיות כדי לחגוג באופן טעים, חגיגי וכייפי את חג פורים ויום הולדתו. בדרך כלל אני משתוללת בחגים וימי הולדת.

אנחנו נחגוג בשבת, בלי נדר,  יום הולדת חורפי. בתפריט - בשר על האש, סלטים מעשה בית, וסלטי ירקות, תפוח אדמה ובטטה  אפויים בתנור. ולקינוח בראוניס, אזני המן וריבועי  פקאן.

ברצוני להודות לבלוג של המטבח של סברו, על המתכון לאזני המן.

קראתי נהניתי והכנתי. אמנם לא יצאו מקצועיות כמוה, ולמרות הכל טעים .גיוונתי בפרג, שוקולד , תמרים ואגוזים.

יגידו לא בריא וכל מיני דברים נוספים , אבל יום הולדת וחג פורים ביחד זוהי שבת מיוחדת.

את עוגיות הבראוניס גילתי לפני מספר שנים אצל אהרוני, וכל פעם שאני חושבת שוקולד, העוגיות וטעמן הנימוח עולות בפי.

המעדן הנוסף שהכנתי הן ריבועי  פקאן של קארין גורן. חטא שאסור לאפות. אגוזים בטעם קרמל, פשוטות להכנה וטעימות להפליא. (מתכון ותמונה ברשומה הבאה).

חגיגות  יום הולדת  מוציאות  את השד ממני.

 

בראוניס משני סוגי שוקולד.

 

250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.

200 גרם חמאה.

כוס וחצי קמח.

1 כפית אבקת אפייה.

מעט מלח.

כוס וחצי סוכר.

4 ביצים.

150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס.

 

1.ממיסים לגמרי בסיר אדים כפול את השוקולד והחמאה. מקררים מעט.

2.שמים בקערה את הביצים, את הווניל ואת הסוכר, מקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את תערובת השוקולד- חמאה ואחר כך מוסיפים ומערבבים קצרות את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

3. מוסיפים את שברי השוקולד הלבן ומערבבים.

4. מחממים תבנית מלבנית חסינת חום, אופים בחום של 170 מעלות, 30-35  דקות.

5. מקררים מעט, חותכים לריבועים ומגישים.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת