00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת פרג פשוטה ונהדרת

כך קוראת קרין גורן לעוגת הפרג בספר "סודות מתוקים". אני רק יכולה להעיד שהיא בהחלט צודקת!!
עוגה קלה להכנה, גבוהה מאד וטעימה מאד!
 
וזהו, מבטיחה לכם שזהו מתכון הפרג האחרון לתקופה הקרובה ;)
 
עוגת פרג פשוטה ונהדרת - קרין גורן
 
מצרכים:
200 גר` חמאה מומסת
כוס וחצי סוכר (300 גר`) - אפשר להפחית
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד (או לימון)
6 ביצים מופרדות
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כוסות קמח (280 גר`)
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס פרג טחון (100 גר`)
 
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה מערבבים חמאה מומסת עם כוס אחת מהסוכר, תמצית וניל, קליפת תפוז, חלמונים ושמנת מתוקה.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ופרג וטורפים רק עד קבלת תערובת אחידה.
4. במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב אך לא נוקשה.
5. טורפים שליש מהקצף לתערובת ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
6. יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-45 דק`, עד מבחן הקיסם.
 
מצננים ומגישים.
 
 
 
 
 
 
רק עוד רגע...
* העוגה מצויינת למשלוח מנות. הכינו באינגלישקייק קטנה, עטפו יפה בצלופן וצרפו למשלוח.
* אפשר לצפות בגנאש שוקולד מריר שיעשיר אותה ויעשה אותה חגיגית יותר.
* לחצי מהתערובת אפשר להוסיף 2 כפות קקאו ולשייש את העוגה כשמעבירים לתבנית.
 
 
 פורים שמח 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת