00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

מטעמי טורקיה

מטעמי טורקיה, צבי ישי 10, יהוד

 

האימפריה העותומאנית

 

היחסים המתדרדרים בין ישראל וטורקיה הגיעו לאחרונה לשפל חסר תקדים. השפלת השגריר הטורקי היתה אקט מביש, שהמחיש את עומק המשבר בין שתי המדינות. באופן מקרי או לא, גם מצבן של המסעדות הטורקיות בארץ הגיע לאחרונה לשפל המדרגה. סגירתן של רשת טיקה ושל מסעדת גפן בת"א יצרה מצב אבסורדי, בו באזור המרכז כולו לא פועלת ולו מסעדה טורקית אחת לרפואה שאינה כשרה. בכוונה אני מדגיש את נושא הכשרות, שכן המטבח העותומאני ידוע בשילובים מדהימים של גבינה ובשר (כשאפילו את השווארמה המקומית, הדונר, נוהגים לאכול עם יוגורט).

 

במהלך ביקורי באיסטנבול בספטמבר 2009, התוודעתי לגדולתו של המטבח הטורקי ונשביתי בקסמיו. הגעגועים העזים לאוכל שם, גרמו לי לאחרונה לנסוע במיוחד ליהוד - אל בית מאפה חדש בשם "מטעמי טורקיה". זהו מקום קטן וצנוע, המתמחה במאפים טורקיים. דגלי ישראל וטורקיה מתנוססים כאן על הקירות, השירות מסביר פנים, האווירה משפחתית - וריחות האפייה המשכרים בפנים יעבירו על דעתו גם אדם שבע.

 

פתחתי את הארוחה עם סו בורק, שהוא מאפה שכבות בצק עם גבינה. מדובר בבצק על בסיס מים (SU בטורקית משמעותו מים), המוכן בתוך אדים ואשר ממולא בגבינה. באיסטנבול הוא מוגש כפשטידה עבה בעלת אינסוף שכבות בצק. כאן מדובר בגרסה דקה יותר, בעלת גבינה מלוחה דומיננטית נהדרת. תענוג.

 

 

 

כמו כן הזמנתי קימלי פידה, שהוא מאפה בצק דמוי סירה, שבתוכו בשר טחון וביצה. המאפה היה פריך, טרי מאוד – והמילוי שבתוכו מושלם. אם ארדואן (ראש ממשלת טורקיה) ואביגדור ליברמן היו אוכלים כאן יחד את המנה הזאת, בטוחני שיחסי המדינות היו משתפרים פלאים.

 

 

 

 

בנוסף הזמנתי לחמעג`ון, שהוא הגרסה הטורקית לפיצה: בצק דק, שעליו שכבה של בשר טחון. הבצק היה נפלא והבשר ממכר בטעמו.

 

 

 

 

כמיטב המסורת ליוויתי את האוכל בשתיית איירן (Ayran), שהוא היוגורט הטורקי.

 

 

לקינוח הזמנתי אשורה, שהוא פודינג פירות יבשים. כאן הוא הוגש עם תוספת קינמון. מנה חביבה, לא מתוקה מדי – שבטורקיה מוגשת בגרסה עשירה וצבעונית יותר.

 

 

רשמתי לעצמי בפעם הבאה לנסות כאן את הסימיט (הבייגלה הטורקי), וכמובן את הבורקס הטורקי. כיף היה לראות את האהבה הגדולה בה פועל המקום. בכל הקשור במאפים טורקיים "מטעמי טורקיה" בהחלט מספק את הסחורה. מדובר בגן-עדן לבצקים, שכל חובב פחמימות ישמח להכיר. בדרכי חזרה לאוטו נשאתי בליבי שתי משאלות: האחת שהיחסים בין המדינות יחזרו לסדרם – והשנייה שבמהרה נשוב לראות בארץ מסעדות טורקיות איכותיות.

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת