00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

צרור מתוקים לפורים

23/02/2010
שוב חיפשתי ופישפשתי בבלוג כדי לרכז ולהביא לכם
את כל המתכונים בבלוג שמתאימים לחג.
אז כן, רובם עם פרג אבל גם יש פיצה אחת שהתחפשה.
אתם מוזמנים להכנס למטבח ולהתחיל לאפות.
  פורים שמח 
 
ואם שאלתם את עצמכם למה דווקא פרג או אזני המן בפורים? אז הנה התשובה:

העוגיות המיוחדות לפורים נקראו במקור באידיש "כיסני פרג" (באידיש: מאן-טאש) ומכאן היתה קצרה הדרך להפיכתם ל"המן-טאשן" (כיסני המן), ובעברית הן קיבלו את השם "אזני המן". הטעות נבעה מכך שאנשים הניחו שיש קשר בין המאכל המסורתי הנאכל בפורים לבין המן הרשע מסיפור המגילה.

המידע מובא מכאן

 
אזני המן פריכים במלית פרג
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1433253
 
 
עוגיות חמאה בטעם פרג תפוז
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1433543
 
 
עוגת גבינה ופרג
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1633215
 
 
עוגת פרג ושוקולד לבן
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1372599
 
עוגת פרג אוורירית (שמתאימה גם לפסח)
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1445827
 
 
פאדג' בראוניז שוקופרג
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1641598
 
הפיצה שהתחפשה - פיצה שוקולד חלבה ודברים טובים
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1434743
 
 
  חג פורים שמח ומבדח

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת