00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

תבשיל במיה ברוטב עגבניות פיקנטי

אוהבים במיה?
זה ירק בעייתי אני יודעת. את הטרי יש לנקות, לטגן ולייבש בשמש ורק אז הוא מוכן לשימוש. כל התהליך המקדים הזה חשוב ורצוי בכדי שהבמיה בבישול לא תוציא את הריר האופייני לה. 
אבל החיים שלנו קלים יותר כשיש את הבמיה הקפואה של סנפרוסט שמחזיקה המון זמן במקפיא ותמיד מוכנה בשלוף לתבשיל מהיר וטעים.
הבמיה הקפואה מוכנה לבישול! אין צורך לטגן ואין צורך לייבש. מכניסים אותה לרוטב ישר מהשקית, ללא הפשרה והתוצאה שמתקבלת לאחר הבישול, היא פשוט נפלאה! 
אגב, תכנית אוסטרלית או ניו זילנדית (לא זוכרת..) שראיתי בטלויזיה, הראתה שהערכים התזונתיים בירקות שבאים בשקיות הקפואות, עולים על הערכים התזונתיים של הירקות הטריים מכיוון שישר אחרי קטיפתם הם נכנסים להקפאה ולא עובר זמן ארוך כמו בירקות הטריים אשר עוברים את המסלול של שוק הסיטונאי > סוחרים> משווקים, כך שעובר זמן עד שהם מגיעים למקרר שלנו.  את הירקות הקפואים אפשר לבשל ללא חשש שאנו מפספסים משהו מהערכים התזונתיים שלהם.
 
את הבסיס למתכון הזה למדתי מאמא שלי ועם הזמן התאמתי לטעם המשפחה הקטנה שלי. אמנם הילדים לא טועמים מהירק החשוד הזה (ת`אמת, גם אני לא הייתי נוגעת בו עד גיל די מאוחר) אבל האיש שלי ואני בהחלט מתענגים על התבשיל. אורז לבן ליד (או צהוב במקרה הזה ) והחגיגה מושלמת.
 
 
 
 
במיה ברוטב עגבניות פקנטי
 
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
2 עגבניות טריות קצוצות
100 גר` רסק עגבניות (קופסא קטנה)
1 כך פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה (לא חייב למי שלא אוהב חריף)
שבבי צ`ילי חריף
מלח
פלפל שחור
1 שקית במיה סנפרוסט
 
 
אופן ההכנה:
להזהיב בצל בשמן זית, להוסיף את הפפריקה ולערבב היטב .
להוסיף את העגבניות הקצוצות ולבשל עם מכסה סגור כ-7-8 דק`.
להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים לערבב היטב ולהוסיף כ-1/2 כוס מים.
מוסיפים את הבמיה, מערבבים, סוגרים את הסיר ומבשלים 15 דק` עד חצי שעה (תלוי במידת העשייה האהובה עליכם - 15 דק` יתנו תוצאה פריכה יותר)
לטעום ולתקן תיבול.
 
מומלץ להגיש עם אורז לבן.
 
 
 
 
בתאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת