00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

כדורי בשר עם אפונה וארטישוק ירושלמי

09/03/2010
 יום שבת בבוקר אחרי שבערב שבת ארחנו את המשפחה לארוחה ערב טעימה, גיליתי שנשארתי רק עם תוספות ובלי מנה עיקרית לארוחת שבת בצהריים.

בשר טחון מופשר היה לי במקרר,  גבמה שהתחננה שאעשה ממנה משהו נחה לי על השיש, שקית עם ארטישוק ירושלמי שקניתי לפני שבועיים ושכחתי במעמקי המקרר, גם חיכתה לי, אז מה שנשאר זה פשוט לאחד בינהם ולבשל תבשיל טעים ומזין כזה שאני יודעת שילך מצויין גם אצל הילדים שלי וגם אצל האיש שלי.

אז לשתי, קצצתי, טיגנתי ובישלתי וזה מה שיצא.

אתם מוזמנים לנסות 

 

 

כדורי בשר עם אפונה וארטישוק ירושלמי
 
מצרכים:
לקציצות 
1/2 ק"ג בשר טחון
בצל קטן קצוץ
50 גר` רסק עגבניות (1/2 קופסא קטנה)
2 כפות פירורי לחם / מצה
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
1/2 כפית קינמון
מיץ מחצי לימון
 
לתבשיל
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל אדום גדול קצוץ
4-5 יחידות ארטישוק ירושלמי חתוך לעיגולים
1/2 שקית אפונת גינה קפואה (אפשר לשים יותר אם רוצים)
קופסאת רסק עגבניות קטנה (100 גר`)
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
שבבי צ`ילי חריף
1 כף סוכר 
מים חמים לפי הצורך
 
אופן ההכנה:
לשים בקערה את כל מרכיבי הקציצות וללוש היטב עד להתאחדות כל המרכיבים.
להניח בצד.
בסיר רחב ונמוך (סוטאג`) להזהיב בצל בשמן זית, להוסיף את הפפריקה ולערבב היטב .
להוסיף את הפלפל האדום והארטישוק הירושלמי, לערבב היטב ולתבל.
להוסיף מעט מים ואת האפונה, לסגור את הסיר ולהביא לרתיחה.
בנתיים לגלגל את כדורי הבשר ולהניח אותן ברוטב אחת אחת ובעדינות.
שימו לב שהמים מגיעים בערך לחצי מגובה כדורי הבשר, אם יש צורך אז הוסיפו מעט מים.
לאחר שכל כדורי הבשר מונחים בסיר,סגרו המכסה ובשלו 45 דק` על אש בינונית.
מידי פעם יש לנער את הסיר כדי שכדורי הבשר יתהפכו ויצופו ברוטב בכל הצדדים.
 
 
חגיגה של צבע וטעם
 
מוכן
 
בתאבון
 
 
                    
 
אני לא נמצאת כאן הרבה בזמן האחרון
תוצאה של ימים עמוסים ועייפות מרובה
שגורמת לי לחתוך את היום מוקדם מהרגיל.
מאמינה שזו רק תקופה שכזו
ומקווה לחזור לפעילות קצת יותר צפופה בבלוג
ממש בקרוב.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

64 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת