00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

בטי ונחי מבשלים חוויה

בטי ונחי מבשלים חוויה, רמות

 

ארוחה בינונית ברמות

 

המושב רמות, הממוקם מזרחית לכנרת, נחשב לאימפריית הצימרים של רמת הגולן. בשל מיקומו הנפלא והנוף עוצר הנשימה, הנשקף ממנו לעבר כל אזור הצפון, פוקדים אותו עשרות אלפי מבקרים מדי שנה. תושבי המקום, שהתפרנסו עד לפני מספר שנים מחקלאות, עוסקים היום רובם ככולם במתן שירותים תיירותיים. אך חופשה בצימר איכותי ומפנק ככל שיהיה, לעולם לא תהיה מושלמת ללא ארוחה רומנטית בערב במסעדה. אז איפה אוכלים ברמות?

 

במושב ישנם מספר בתי אוכל, הפונים לקהלי יעד שונים. המסעדה, הנחשבת לטובה ולמיוחדת ביותר היא "בטי ונחי מבשלים חוויה". זהו ביסטרו כפרי, השוכן במבנה עץ, שהאווירה בו נינוחה ונעימה. הארוחה כאן, שעלותה כ- 180 ₪ לאדם (ללא שתייה), כוללת כ- 20 מנות שונות - ונמשכת מעל לשלוש שעות. הסועדים מתבקשים להגיע למקום בין שמונה לשמונה וחצי בערב, כשהמנות מוגשות פחות או יותר בעת ובעונה אחת לכולם. באופן טבעי, כדי ליהנות מחוויה שכזאת, חובה להגיע לכאן במצב של רעב מתקדם, אפילו אחרי צום קל. ביקרנו במקום ביום שישי בערב, המסעדה היתה מלאה לחלוטין – וניכר שכל האורחים פה הם נופשים, הלנים בצימרים בסביבה.

 

בפתיחה הוגשו שישה סלטים שונים (בתמונה מימין לשמאל, מלמעלה למטה):
כבד קצוץ,

סלט פלפלים מוחמצים,

טחולי עוף עם במיה מבושלים ביין אדום,

חצילים עם עגבניות,

לבבות עוף ממולאים שקדים, עם פול מבושלים בארק,

חומוס.

 

 

כל הסלטים היו טריים, כשביניהם בלטו במיוחד לבבות העוף וטחולי העוף, שהיו מיוחדים ממש. הם הוגשו עם לחם סתמי לחלוטין בטעמו – ואולי טוב שכך, שכן צריך מאוד להיזהר שלא "להיסתם" כאן כבר בפתיחה.

 

4 מנות שונות הוגשו כמנות ראשונות:

 

פטריות פורטובלו בעשבי תיבול בתנור. מנה פשוטה וטובה.

 

מאפה קממבר (בתמונה מימין) ופטריות שמפיניון ממולאות בגבינת עיזים סנט מור (משמאל). מאפה הקממבר היה עז בטעמו ונטף בשחיתות בכל טעימה ממנו. הפטריות הממולאות היוו נשנוש חביב למדי.

 

מרק חצילים (בתמונה משמאל) ומרק רגל (מימין). מרק החצילים היה קרמי, סמיך, עשיר ובעיקר טעים. מרק הרגל היה סביר - ובעיקר עורר געגועים למסעדות התימניות, אשר פקדתי בעת האחרונה בשעריים.

 

סלט ירקות היה פשוט וטוב.

 

היינו שבעי רצון מפתיחת הארוחה, שהגשימה את הציפיות המוקדמות. קצב הגשת המנות לא היה מהיר מדי ולא איטי מדי. זה אפשר לעכל את האוכל, ליהנות מהרגע – ולהתכונן לסיבוב הבא. בשלב זה יצא נחי מהמטבח, הסתובב בין השולחנות – ושוחח עם האורחים. הדבר גרם לכך, שיותר מחצי שעה חלפה עד להגשת המנה הבאה. היתה זו השהייה ארוכה מדי, שפגעה קצת במומנטום של הארוחה.

 

5 מנות שונות הוגשו כמנות עיקריות:

בשר בקר ראש על מצע אורז. המנה הוגשה בצורה חסרת השראה לחלוטין. האורז היה יבש – וטעמו של הבשר היה סתמי. אוכל ביתי בסיסי ביותר, שלא מצפים לקבל במסעדה שכזאת.

 

זנב שור עם קוסקוס. הבשר היה רך, ג`לטיני ובושל ממושכות – אך הוגש עם קוסקוס של סופרמרקט. שוב - מנה שמתאימה למסעדת פועלים יותר מאשר ביסטרו כפרי.

 

נתחי פרגיות ברוטב מתוק-חריף. הרוטב היה חריף מאוד, גס וחרך את הלשון. הבשר היה סתמי והמנה נותרה בצלחת.

 

לשון ברוטב קישואים עם פירה. כאן חל שיפור מסוים. הבשר היה רך ועסיסי – והפירה האוורירי השתלב עימו היטב.

 

ספריבס בתנור. מעולם לא ראיתי צלעות חזיר כה שומניות. הבשר היה לבן לחלוטין תרתי משמע – וממש בלתי אכיל. מומלץ היה להגישו לשולחן יחד עם טופס הפנייה לקרדיולוג. המנה לא נאכלה.

 

 

 

לקינוח הוגשו: מקפא שוקולד (מימין) וקומפוט (משמאל). שניהם היו סבירים בלבד.

 

הארוחה אצל בטי ונחי, שהתחילה בקול תרועה רמה, הסתיימה לבסוף בקול דממה דקה. המנות הבשריות אכזבו והזכירו אוכל ביתי פשוט יותר מאשר ביסטרו צרפתי כפרי איכותי. השאלה "איפה אוכלים ברמות" נותרה רלוונטית מתמיד גם אחרי הערב הזה.

 

ציון: 3 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת