00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

במטבח עם שפרה

אתר חדש
עוד מתכונים טיפים וטיולים במטבח עם שפרה האתר החדש
http://shifra-l.co.il/

רוטב עשבי תיבול לעוף ודג

אנו מחפשים מתכונים טעימים , מהירים, שיראו טוב,  דיאטטיים כמובן אבל שלא יראו כך, בואו נשתמש לשם כך בהרבה עשבי תיבול שתופסים מקום נכבד בהיצע הקולינרי שלנו. מה שטוב במתכון שניתן להכינו מספר שעות מראש, לשמור במקרר ולאפות כאשר רוצים לאכול.

 

רוטב בסיסי של עשבי תיבול

1 חב' פטרוזיליה

1/2 חב' כוסברה (אל תוותרו !! גם מי שלא אוהב תאמינו לי שלא תזהו את הטעם, נסו לפחות פעם אחת)

1/2 חב' נענע - עלים בלבד

10 שיני שום

1/2 חב' בזיליקום - עלים בלבד

10 עלי טרגון

חב' בצל ירוק

1 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון (רצוי טרי אבל אם אין אפשר מהבקבוק הצהוב)

כפית מלח

כפית פלפל גרוס

 

לשטוף היטב את כל העלים, לייבש במכונה לייבוש (זו של החסה) אם אין להניח על מגבת ולהספיג מעט, לחתוך לחתיכות גדולות, לשים את כל העלים  והשום במגי'מיקס ולרסק, להוסיף את שמן הזית, הלימון והתבלינים, לערבב עד למירקם חלק. הרוטב מוכן

 

עוף

לשטוף היטב רבעי עוף, (הרוטב מספיק ל- 10 רבעים), להניח בתבנית, לשפות את הרוטב על העוף ולערבב מעט כדי שכל חלקי העוף יהיו מצופים. אפשר להכין מספר שעות מראש אפילו ללילה שלם. לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לאפות כשעה וחצי, להפוך את העוף אחרי 45ד'.

 

דג

הרוטב מצוין לדגים גם לפילטים וגם לסלמון שלם. פשוט לשפוך את הרוטב על הדג, להמתין עד 3 שעות ולאפות בחום של 180 מעלות.

סלמון שלם 1/2 שעה, פילטים 25ד'.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית רשימת הרשומות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל shifil אלא אם צויין אחרת