00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

לחמה בעג`ון- לחם ובשר

 

 

 

חזרתי הבייתה עם 2 ק"ג בשר טחון - אדום אדום ובלי טיפת שומן.

 

נכון, יש כאלה שיגידו שצריך קצת שומן בבשר, ובמעדניה עומדים מסביבי האנשים ומסתכלים ברחמים בנודניקית המחלקת הוראות ובקצב המסכן שנעתר לגחמותיה ומנקה את הבשר מכל טיפת שומן, סריטה - מה לעשות.

אם אני רוצה שומן אני מוסיפה שומן כבש ואם לצרכים ביתיים רגילים מעדיפה להוסיף שמן זית. את הריח של שומן בקר רגיל אני מריחה מתוך הקציצה - ולא יכולה לאכול.

 

הבטתי בבשר הטחון האדום אדום הזה וחשבתי - בולונז? פאי רועים?קציצות? כדורי בשר? יש כל כך הרבה מתכונים לבשר טחון. תוך כדי מבטים הדדיים לצורכי היכרות עלה באפי ריח של לחמה בעג'ון שאכלתי בנווה שלום לפני מספר שבתות ( כשהבשר נשרף, זוכרים? ).

 

מיקסר מכובד יש ולכן לא צריך להתאמץ וללוש ביד, לרות שמאוד אהבתי ללוש  ( קצת בעיה עם דלקת הפרקים /שלי ) התיישבתי ליד המחשב, חיפוש קצר והמוני מתכונים צצו על המסך.

 

קלטתי את רעיון -יש כאלה שלא מטגנים את הבשר ויש כאלה עם טיגון קצר, יש כאלה שאופים הכל ביחד ויש כאלה שאופים את הבצק מעט לפני שמניחים את הבשר.

 

כמובן שאילתרתי בין המתכונים, הוספתי טעמים מזיכרוני,  וזה מה שיצא.

 

 

 

 

 

לחמהבעג'ון

 

 הבצק:

 

4 כוסות קמח - אני שמתי כוס קמח מלא

כף וחצי שמרים יבשים

כף סוכר

כף גדושה מלח

3-4 כפות שמן זית

2 כוסות מים חמימים

 

 

אופן ההכנה -

 

1. השמרים +הסוכר+ כוס מים חמימים להתפיח בקערית ניפרדת כחמש דקות. נכון שאין צורך, אבל מנסיוני התפיחה רבה יותר טובה בצורה זו.

2. להכניס לקערה את שאר המרכיבים -קמח ומלח ולערבב לעשות גומה ולשפוך לתוכה את השמרים התפוחים, כוס המים הנותרת ושמן הזית. להתחיל ללוש עד שמתקבל בצק גמיש ורך. למי שמשתמש במערבל - לערבל במהירות נמוכה דקה ואח" להגיר את המהירות עד שמתגבש בצק אחיד ורך.

3. לשמן, לכסות בבד ולהניח לתפיחה.

 

מספר עצות להתפחה מהירה.

 

1. להשתמש בחומרים חמימים - מים חמימים, ואת הקמח  אני מחממת כדקה במיקרו.

2. להניח את הבצק לתפיחה בקערת פלסטיק בינונית, לשמן מעל ולכסות בבד. לתפיח במיקרו. כל 10 דקות - 30 שניות בתוכנית הפשרהבטמפרטורה הכי נמוכה . להשאיר בתוך המיקרו ששומר על החום. אחרי חצי שעה הבצק כבר תפוח כראוי.

 

 המלית -

 

1/2 ק"ג בשר טחון ( המהדרים קוצצים לפיסות קטנות, מי שמעוניין - בבקשה...)

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

3-4 שיני שום קצוצים דק

2-3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור טחון

כפית שטוחה בהרט

כפית שטוחה סומק ( לא חובה אבל מוסיף המון)

1/2 כפית תבלין שווארמה

2 עגבניות מרוסקות ( לעצלנים - 2 כפות רסק עגבניות)

חופן צנוברים קלויים ( לא חובה, אבל מוסיף )

1/4 כוס מים

 

אופן הכנה

 

1. לטגן את הבצל עד שמתרכך ומשנה את צבעו - להשתדל לא לשרוף

2 להוסיף את השום ולטגן קלות.

3. להוסיף את הבשר ולטגן רק עד שטיפה משנה את צבעו. לא לייבש.

4. להוסיף את שאר המרכיבים לערבב, להוסיף 1/4 כוס מים ולערבב היטב, ולהוריד מהאש. .

5. הבשר צריך להישאר לח וכל המלית רטובה מעט. 

 

הרכבת המנה

 

1. לחלק את הבצק לעשרה כדורים להניח על משטח מקומח ולכסות שלא יתייבש.

2. לשטח ביד כל כדור לעיגול בקוטר של כ- 20 סמ'. לא חייב להיות אחיד. מי שממש רוצה ברור שיכול להשתמש במערוך. ולמי שממש מקפיד לשטח רק את המרכז ולהשאיר שוליים.,

3. להכניס את הבצק לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 10 דק'.

4. להוציא ולהניח במרכז כל עיגול מנה של הבשר ( בהערכה 1/10 ) , לסדר ולשטח מעט ולמרוח על הבשר ועל השוליים במברשת - שמן זית.

5. להכניס לתנור לעוד כ- 10 דקות. ( כדי שהבצק והבשר לא יתייבשו ) .

 

ו ל ה ת ע נ ג

 

וכרגיל - זה רק נראה מסובך, זה ממש קל עם הרבה הסברים, וחגיגה מיוחדת לילדים.  

 

 

 

 

 

 

נקודות - היום אין. תאכלו ותהנו, לא נורא.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת