00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

וטרושקי (Vatrushki)- לחמניות רוסיות מתוקות עם גבינה

19/02/2010

 יש לי חברה טובה בעבודה, ממוצא רוסי, שבכל פעם שהיא באה ומספרת לי על דברים שהיא או אמה הכינו, התאבון שלי נפתח ואני חייבת לבקש מתכון ולנסות להכין גם!   היא בטובה, דואגת לי למתכון מסודר, הסברים על אופן ההכנה, שלפעמים הוא פשוט ארוך ומפתיע, וגם מראה לי ברשת איך זה אמור להראות.

המתכון הזה מצטרף לשלל המתכונים שקיבלתי ממנה. חלקם נוסו ולחלקם עדיין לא הגעתי. יש מסובכים יותר ומסובכים פחות. המתכון הזה פשוט להכנה - בצק שמרים קל להכנה עם מלית גבינה! פשוט, אבל טעים! נהדר להגיש חם חם מהתנור אבל גם שורד יפה הקפאה וחימום קצר במיקרו או בתנור.

הכנתי והבאתי כמובן למשרד כדי לעבור את מבחן החיך הרוסי (ויש לנו כמה וכמה חיכים כאלה), אני שמחה לספר שאת המבחן עברתי , גם החיך הלא רוסי אהב את התוצאה אבל זה ממש לא נחשב.... כל מה שמביאים למשרד עובר את החיך הישראלי!! כל עוגה או עוגיה שנכנסת למשרד שלנו, פשוט לא שורדת יותר מכמה שעות :P

אז הנה המתכון, שגם אתם תהנו

 

 וטרושקי  (Vatrushki) - לחמניות רוסיות מתוקות עם גבינה

 

מצרכים:

3 כוסות קמח רגיל

2 כפיות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

100 גר' חמאה רכה

1 ביצה

3/4 כוס חלב פושר

 

מילוי:

250 גר' גבינה לבנה כנען / טוב טעם

גרידה מלימון אחד

1 ביצה

סוכר לפי הטעם (כ-1/3 כוס)

כפית קינמון (לא במתכון המקורי)

* ניתן להוסיף גם צימוקים כהים לתערובת

 

למריחה:

ביצה טרופה עם כפית סוכר

  

אופן ההכנה:

שמים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערה ומערבבים, מוסיפים את המלח ומערבבים.

מוסיפים את הביצה, החמאה וחצי מכמות החלב ומתחילים ללוש (אפשר ורצוי במקסר).

מוסיפים את יתרת החלב בהדרגה, עד לקבלת בצק נעים.

לשים 10 דק' ומניחים בצד מחוסה בניילון נצמד, להתפחה עד הכפלת נפח.

 מערבבים את כל חומרים המלית בקערה.

 לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים. מגלגלים  את הכדורים ופוחסים אותם מעט כשבמרכז כל כדור יוצרים שקע.

את השקע ממלאים בכפית מהמלית. אפשר לשים מלית על כל החלק העליון של הלחמניה, הגבינה אינה נוזלת באפיה.

יוצרים כך את כל הכדורים, טורפים ביצה עם סוכר ומורחים את הלחמניות מסביב לגבינה.

 מסדרים על תבנית מחופה נייר אפייה  ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-20 דק' - עד שהלחמניות זהובות.

התוצאה המתקבלת מזכירה במשהו את הגביניות - עוגיות שמרים ממולאות גבינה ומקופלות בצורת מעטפה. כאן, הגבינה בחוץ.

 

 

לאחר שמורחים את הביצה אפשר לפזר עוד קצת סוכר מלמעלה.

 

 

תכינו קפה טוב ותהנו!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת