00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

מישו גריל רומני

מישו גריל רומני, דוד רזיאל 7, תל-אביב

 

ממלכת הקבב האבודה

 

מסעדת מישו היא שריד למסעדות הרומניות המיתולוגיות, שפעלו בתל-אביב-יפו בשנות השישים והשבעים. זוהי מסעדת פועלים, ששמה יצא למרחוק בזכות הקבב שלה, הנחשב לדעת רבים לאגדי. בניגוד למוסדות קולינאריים גריאטריים אחרים בעיר, המנסים להתאים עצמם לרוח התקופה, מסעדת מישו כאילו קפאה בזמן. הכינוי "אולד פאשן" עדכני מדי עבורה. היא שוכנת במבנה ישן, מוזנח ומתפורר. האסתטיקה ממנה והלאה – ועל הקירות תלויות כתבות מצהיבות, המספרות על ימי הזוהר של המקום.

 

האמת היא, שכשמדובר במסעדות עממיות, חסרונות כאלה הופכים לפעמים ליתרונות. יש משהו מיוחד בקסמם העתיק והאותנטי של מקומות ותיקים, שאיכשהו שורדים הרחק מאור הזרקורים. הכל כמובן בתנאי שהאוכל ממשיך לספק את הסחורה.

 

בפתיחה הוגש לשולחן סלט כרוב על חשבון הבית.

 

למנה ראשונה הזמנו כבד קצוץ, שהיה אמנם טרי, אך חסר נוכחות בטעמו.

 

לעיקרית הזמנו כמובן את מנת הדגל: קבב רומני. מדובר ב- 3 יחידות, המורכבות מתערובת של בקר והודו. הבשר אכזב מאוד. הוא היה דחוס, כבד, קשה, יציקתי ונטול כל עסיסיות. לא האמנתי שזה אותו הקבב, עליו שמעתי בעבר כל-כך הרבה סופרלטיבים.

 

כמיטב המסורת הרומנית התנחמנו בשתיית שפריץ, שהוא יין לבן יבש עם סודה.

 

את התשלום ביצענו בעמדת הקבלה לגרציה נרגנת וזועפת במיוחד. התרשמנו, שכדי לזכות ממנה ביחס טוב, צריך לדבר רומנית שוטפת.

 

מישו היא מסעדה שעתידה מאחוריה. מעברה ההיסטורי המפואר נותרה כיום רק נוסטלגיה מדכדכת. מעניין עוד כמה שנים היא תצליח להחזיק מעמד במתכונתה הנוכחית.

 

ציון: 2 כוכבים

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת