00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פאדג` בראוניז שוקופרג שאי אפשר להפסיק לזלול!

15/02/2010
ראו הוזהרתם!!
הבראוניז האלה כל כך ממכרים וכל כך רכים וטעימים שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול מהם.
ביום חמישי כשחשבתי לעצמי מה אני הולכת להכין למשפחה הקטנה שלי לכבוד יום האהבה/אם/משפחה U name it! חשבתי על עוגה שיהיה בה כל מה שכולם כאן אוהבים.
אז יש כאן שוקולד לחולת השוקולד הקטנה שלי, פרג לאיש המכור לפרג שלי, ובראוניז לשני הקטנים האחרים שפשוט משוגעים על העוגה הזו.
ומה איתי? אני אוהבת הכל
אז כך נולד גם המתכון הבא!  המסתי שוקולד וחמאה, ערבבתי עם ליקר קפה, סוכר וקמח, וגם הפרג הצטרף לחגיגה. אפיתי אפיה קצרה ופרסתי לריבועים, התמונות מדברות בעד עצמן.
 אז ראו הוזהרתם! זו לא עוגה שמחזיקה מעמד הרבה זמן, כי היא פשוט מתחסלת הרבה לפני שהיא מתחילה בכלל להתיישן!
אז תכינו קפה טוב למי שאתם אוהבים עם פרוסת עוגה עשירה בטעם ובמרקם נימוח ומפנק. 
 
 
פאדג` בראוניז שוקופרג 
 
מצרכים:
200 גר` שוקולד מריר
200 גר` חמאה
 
4 ביצים
300 גר` סוכר חום (כוס דחוסה ורבע)
קורט מלח
2 כפות ליקר קפה
 
150 גר` פרג טחון (ככוס ו-3/4) ***
140 גר` קמח רגיל (1 כוס)
 
 ***ממליצה בחום לא לקנות את הפרג שמוכרים בשקיות של 100 גר` בסופר. אין לדעת אם הוא טרי וזה פשוט יכול להרוס את העוגה או כל דבר אחר שתכינו איתו. רכשו פרג רק בחנויות תבלינים ושם תבקשו שיטחנו את הפרג במקום. טחינה כפולה זה מצויין! שימו במקפיא ויש לכם פרג טחון טרי מצויין לשימוש.
 
אופן ההכנה:
בסיר כפול המיסו את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה וללא חתיכות שוקולד.
את הביצים טרפו בעזרת מטרפה ידנית כדקה, הוסיפו את יתר החומרים לפי הסדר וטרפו.
הוסיפו את תערובת השוקולד והוסיפו לטרוף את התערובת עד שהיא הומוגנית.
הוסיפו את הפרג והקמח וערבבו לאט, עד שהקמח נטמע בתערובת.
 
העבירו את התערובת לתבנית פיירקס מלבנית מחופה נייר אפיה משומן.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו 25 דק`.
(בדקו במרכז העוגה בעזרת קיסם אם התערובת אפויה.)
הזהרו מאפיית יתר!!! אחרת העוגה תתייבש.
 
צננו ופרסו לריבועים.
ניתן לאחסן בקופסא אטומה כשבין שכבת בראוניז לשניה, שימו נייר אפיה.
 
מתקבלים בראוניז נימוחים ביותר כשהפרג לא נראה אבל בהחלט מורגש! טעים טעים, שונה ומיוחד.
 
 
שימו לב למרקם הצמיגי של העיסה הסופית.
זה מבטיח את הפאדג`יות של הבראוניז!
 
 
 
יום אהבה / משפחה / אם, שמח ומאושר לכולנו.
         
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

68 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת