00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

טורוש גומבוץ - כופתאות גבינה קטנות ומטריפות!

13/02/2010
את הכדורים הטעימים האלה ראיתי בפעם הראשונה אצל אודליה - פנינת המטבח בבלוג העשיר שלה.
ראיתי ונדלקתי! כולכם מכירים בוודאי את אותם מתכונים שבהם נתקלתם ועושים לכם את זה בגדול (או ביג טיים בשפה "העדכנית"....), מיד אנחנו שומרים או מדפיסים את המתכון והוא מצטרף בכבוד לערמה ההולכת וגדלה של מתכונים  - מצויינים / נפלאים / כאלה שחייבים להכין / אני רק אקנה את החומרים..., שלנו.
לי יש שתי ערמות גדולות עד מאד כאלה במטבח,  אחת נחה לה יפה מתחת למיקרו והשניה, של מתכונים של "הנה, היום!! אני מכינה" עומדת על השיש כלאחר כבוד וממתינה... וממתינה.... וממתינה...
מידי פעם אני מעלעלת, מסתכלת, בוחרת מתכון אבל פתאום נזכרת ששכחתי לקנות איזה מרכיב משמעותי. הדף חוזר כלאחר כבוד לערימה ואני נאלצת לחפש במקום אחר, או לאלתר!
 
אבל המתכונים המנצחים באמת, אלא שהאצבעות מדגדגות לך עד שאת לא מכינה אותם, מאד מהר הופכים להיות לא רק פיסת נייר בערימה, אלא גם משהו נגיס ואמיתי ומצטלם .
 
כך קרה לי עם הכופתאות המשגעות האלה.
הלכתי לסופר במיוחד כדי לקנות את המצרכים שהיו חסרים לי (סולת לא נמצאת אצלי באופן קבוע במזווה), הכנתי את העיסה, גלגלתי, בישלתי ותוך זמן קצר היו מוכנות הכופתאות הטעימות האלה.
חייבת להודות שהן מחזיקות נפלא במקרר וטעימות עד מאד גם כמה ימים אחרי.
 
 
כופתאות גבינה - טורוש גומבוץ
 
מצרכים: כ - 25 כופתאות
 
2 חבילות גבינה טוב טעם
8 כפות סולת
2 ביצים
3 כפות סוכר
כף תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
 
לציפוי:
חצי כוס סוכר
כף קינמון
 
 
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה ומקררים כחצי שעה במקרר.  
מרתיחים סיר עם הרבה מים,  מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג-פונג מהעיסה, זורקים למים החמים ומחכים שהכדורים יצופו.
לאחר כ-2 דק` בישול, מוציאים את הכופתאות בעזרת כף מחוררת,
מגלגלים אותן בתערובת סוכר וקינמון, מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.
 
 
 
 
אחרי בישול ולפני ציפוי בסוכר. 
 
 
מוכן!
 
תודה לאודליה על (עוד) מתכון מעולה!!
 
 
סוף שבוע נעים ופרחוני לכולם.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

82 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת