00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מדינה בחשיכה הפכה לשמחה

מדינה בחשיכה

זה לא מתכון זו יצירת מופת

 


פרנצ`סקס קלובסקס
(פולניות)
 
 
 
 

מה זה פרנצ`סקס קלובסקס פולניים? זה משהו צרפתי שהפולנים הרסו ...

אז מה זה, זה מאכל פולני לפולניות משוחררות עם אמנציפציה גדולה.

הן לוקחות שלושה תפוחי אדמה יפות, כאלה בלי עיניים, מקלפות אותן עם הרבה חן, ומכניסות אותן לסיר עם מים חמים.

מקלפים אותם טוב טוב, שוטפים אותם טוב, טוב, ומרתיחים אותם עד שהם רכים לגמרי, יותר מפירה, ממש רכים רכים,

לא שמים מלח במים.

אחרי שהם רכים רכים, מועכים אותם מוסיפים למעיכה הזו; ביצה,  מלח, פלפל שחור, וקמח לפי העין הפולנייה ומערבבים עד שזה לא נדבק ליד. (הפולניה הסטרילית ברור ששמה כפפות גומי על ידיה).

לשים את כל התערובת הזו לבצק מרדדים לצורת קבאנוס דק וחותכים לחתיכות קטנות באלכסונים כאלה בצורת מעוינים.

עכשיו שמים את כל המעוינים האלה שוב בסיר עם מים רותחים כחמש דקות, כולן צפות להן למעלה, מוצאים אותם החוצה. (הפולניה הקטנה שלי קראה את הקטע הזה ומעירה שצריך להוסיף קצת מלח למים, אז תוסיפו)

עכשיו קוצצים שני בצלים לחתיכות קטנות, קטנות, שמים במחבת עם קצת שמן, כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את הפרנצ`סקות למחבת.
עכשיו ממתינים שגם הן יזהיבו והשלב הבא, ישר לצלחת.

ולמה זה במדור האומנות ולא במתכונים ?

- כי זו יצירת מופת.


בתאבון

נ.ב.
תודה למרים חמותי בת ה-87 שניסתה במשך כמה ימים לומר לי את שמן של הבלוש`קס האלה אך שמן מרוב צחוקים לא יצא לה מהפה, היא יודעת שאני ואידיש זה כמו אני ומתכונים. שוב ושוב אני שואל אותה, "איך אמרת?" והיא שוב צוחקת ונחנקת, פרנצ`ס בלובסקס, מה ? פרנצ`לוס קלובסס .. - את בטוחה ? שוב צחוקים .. פחדתי שתחטוף איזה שהוא התקף לב, אז אחרי שבוע ויתרתי לה.

- מה איכפת לי איך קוראים להם, זה טעים.

הנה היום אני יכול לצרף כמה תמונות המתארות את השלבים מ"הקמח ועד לצלחת"











 

       
רגע, זה לא שייך להכנה כאן אני מתבקש מיד לשים את הקמח בשקית ניילון ולמקום בארון
 

                      ומיד! צריך לנקות את השיש ... מיד...


         שימו לב למהירות התנועה .. אי אפשר לצלמה...






        צריך לכסות בעת הבישול


                 מטגנים קצת בצל ומזהיבים אותו


        שוטפים את הבצקיות במים קרים לחצי שניה בלבד


ומסננים את המים

          ואחרי טיגון הבצל מוסיפים למחבת את הבצקיות למחבת וכך זה נראה לבסוף

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

השנטי
אנא בכוח

  

לזכר אלו שהיו ואינם
לזכר הבלוגרים זכרונם לברכה

בן ציון תמרי(בני)
כז' שבט התשע"ב 20/02/12

גיטה שצמן-יפה
כג' אדר התשע"ב 17/03/12

ציפי מעיין
טו' אדר ב' התשס"ח 22/03/08

חיה קרפ-צור
ו' סיון התשע"א 19/05/10

אילנה קורן
יז' סיון התשע"א 19/06/11

יוסי לייבמן
ט' תמוז התשע"א 11/07/11

רובן זמיר
ט' אב התשס"ט 30/07/09

אנדרי ברודנר
ט' אב התשס"ו 03/08/06

ענת מרק-קוגמן
כה' אב התשס"ח 26/08/08

גוגי ליפשיץ
ד' תשרי התשס"ט 03/10/08

יהושע צימבלר
ג' כסלו התשע"ב 29/11/11

הדר גרד
ידיד יקר
יב' טבת התשע"א 19/12/10

לזכרם



אילנה קורן ז"ל 19/6/2011

הדר גרד ז"ל 19/12/2010

חיה קרפ-צור ז"ל 19/5/2010

יהודית פילי ז"ל 23/12/2012

ענת מרק קוגמן ז"ל 26/8/2008

לייבה רחמן ז"ל
22/11/1962-25/10/2001
ח' חשון ה'תשס"ב

בני פלד ז"ל 13/7/2002

תפסיקי לשתוק
הרשומות החשובות לי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שמואל אייל אלא אם צויין אחרת