00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

טורט קצפת






טורט עם קצפת ופירות.
"עוגת היומולדת החגיגית שאמא של חיים כהן הייתה מכינה לו בילדותו, בזמנים שפירות מקופסאות שימורים רק הגיעו לארץ ונחשבו שיא האנינות"
 
מצרכים:
לתבנית בקוטר 26 ס”מ:
לטורט:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס קמח (אילנית שמתי תופח)
2 כפות שמן או חמאה מומסת

למילוי וקישוט:
2 מיכלים שמנת מתוקה
5-4 כפות סוכר
שימורי פירות: אננס, אפרסקים אגסים וכו’ (כולל נוזלי השימור)
תותים טריים
 

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את הטורט: מקציפים חלמונים עם שליש מכמות הסוכר לקצף תפוח ואוורירי.

3. מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

4. מקפלים את שתי התערובות לאיחוד. מנפים מעל קמח ומקפלים לתערובת אחידה. לקראת סוף הקיפול מוסיפים שמן או חמאה מומסת.

5. יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע. מוציאים ומצננים לטמפ’ החדר.

6. מרכיבים ומקשטים: לאחר שהטורט התקרר, חוצים אותו לשניים לרוחב. מניחים מחצית אחת על צלחת הגשה ומרטיבים במעט נוזלי שימור של הפירות (הכי טעים של אננס) בעזרת מברשת.

7. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה.

8. מורחים כמחצית מכמות הקצפת על העוגה ומסדרים פרוסות של תותים טריים מעל. מכסים במחצית הנותרת של הטורט, ומרטיבים גם אותה בנוזלי השימור. מצפים את כל העוגה בקצפת. מסדרים על הקצפת פירות משומרים ותותים טריים. שומרים במקרר עד ההגשה.
טעים מאוד!
סופ"ש נעים לכולם.
 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

תגיות
תגובות אחרונות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת