00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

מרק אפונה - [גם לסטודנטים]

 
 
מצרכים:
2 כוסות אפונה יבשה
2 בצלים,
1 גזר,
חלקי עוף : כרעיים, ירכיים,
ראש סלרי + עלים.
 
 
רצוי לברור את האפונה - לבדוק שאין אבנים.
 
משרים את האפונה היבשה - מראש לפחות לשעה עד שלוש שעות
 
מטגנים בצל. [את הבצל אפשר לחתוך לרבעים].
מוסיפים את חלקי העוף לטיגון מהיר.
מוסיפים 1 גזר נקי ומקולף מחולק ל-2,
מוסיפים את האפונה היבשה - לאחר ששטפנו היטב.
מוסיפים כ-5 כוסות מים.
 
בשלב זה, לא מוסיפים עוד מים, על מנת שהאפונה תתרכך כמה שיותר מהר, בשלב הזה היא כבר הופכת למחית.
 
לאחר כמחצית השעה מוסיפים עוד 5 כוסות מים רתוחים,
מתבלים : פלפל, מלח, מעט כמון, סלרי עלים, ור` סלרי חתוך לקוביות.
 
מבשלים עוד כשעה על אש נמוכה.
 
אפשר אם רוצים - להוסיף כעת צרור כוסברה קצוצה ו-2-3 שיני שום קצוצים, ולבשל עוד כחמש דקות.
 
מועכים בעזרת מועך ידני, או מעבירים לטחינה במג`ימיקס את האפונה בלבד. לפעמים אין צורך בכך מפני שהאפונה מתפרקת לגמרי תוך כדי בישול.
 
כוס מרק אפונה חם, מחליף את כל ה`מרק הנמס בכוס, במנה חמה, בריאה ומזינה.
 
להגיש בלווית קרוטונים או שקדי מרק.
 
או - לצנום במצנן - 2-3 פרוסות לחם פרוס ויש קרוטונים ת.בית, כמו של פעם.
 
בתאבון.
 
 

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת