00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

כרמים

כרמים, בכניסה למושב סגולה

 

בדרום אין כל חדש

 

בעת האחרונה אנחנו שומעים בתקשורת יותר ויותר את המושג "חדרה-גדרה". בין 2 ערים אלה, השוכנות מרחק של 80 ק"מ זו מזו, נמצא מרכז הכובד של מדינת ישראל. באספקטים שונים, בעיקר כלכליים, משתרע גבול המדינה על פני שטח מצומצם אף יותר: מארסוף בצפון ועד מסגד חסן-בק בדרום. אלה נתונים מדאיגים ועצובים, שחייבים לתת עליהם את הדעת.

 

במיוחד עגום המצב בדרום. זהו אזור פחות מפותח ממרכז הארץ - ומבחינה קולינארית הוא נחשב לשממה של ממש. קחו לדוגמא עיר כמו באר שבע, מקום מגורי אבותינו בעבר ובירת הנגב בהווה. קשה למנות בה כיום ולו מסעדת גורמה ראויה אחת לרפואה. אפילו בן-גוריון, שלא היה ידוע כנהנתן כלל וכלל, מתהפך ודאי בקברו לאור נתון זה.

 

לאחרונה ביקרתי במסעדת "כרמים" ליד המושב סגולה. מבחינה גיאוגרפית מדובר איפשהו באמצע הדרך בין קרית-גת לקריית-מלאכי (ערים שעולות לכותרות רק כשמפעלים נסגרים, כשרקטות מתפוצצות – וכשנשיאים אונסים את מזכירותיהם). שף המסעדה הוא סהר רפאל, מנצח הריאליטי הקולינארי של ערוץ 2 - "המטבח". הרבה צעקות ועלבונות הוא ספג מהרס"ר הנוקשה עזרא קדם, אך הגיהינום השתלם. בעקבות הרייטינג הרב, זכה סהר בהכרה ובהערכה בקנה מידה ארצי. כבר 7 שנים הוא מוביל ביד בטוחה את מסעדת "כרמים". בהיותה אחת ממסעדות הגורמה הבודדות בחלק זה של הארץ, היא מושכת אליה את תושבי האזור, אלה אשר הפרוטה מצויה בכיסם. זוהי מסעדה נאה, המשרה תחושת אלגנטיות כפרית נעימה. התפריט יצירתי במידה – והמחירים תל-אביביים לחלוטין.

 

למנה ראשונה הזמנו מרק בצל כפרי (29 ש"ח), שהוגש חם בקדרת לחם שנאפית במקום. המרק היה ריחני, עדין בטעמו – ובתוכו שחו חתיכות בצל דקות ורכות. לא היה מזיק, אם הוא היה מוגש מוקרם או עם קרוטונים, אך הוא היה מספיק טוב גם ככה. לרגע יכולנו לדמיין שאנחנו בפרובנס – ולא בקרבת צומת קסטינה.

 

בנוסף הזמנו פוקצ`ה ומטבלים (17 ש"ח). המטבלים כללו 3 צלוחיות עם: עדשים וירקות, בלסמי וחמאה. הפוקצ`ה הוגשה חמה אך היתה חסרת כל ייחוד בטעמה.

 

 

למנה עיקרית הזמנו את המנה היקרה בתפריט: קולומביאן מיט (128 ש"ח). היא כללה אנטריקוט, פילה בקר וכבד אווז ברוטב סברה ושוקולד. למרות המרכיבים המבטיחים, המנה היוותה אכזבה גדולה. הבשר היה מאיכות בינונית ביותר – והוגש במידת עשייה וול במקום מדיום כפי שביקשנו. רוטב השוקולד היה תלוש מהמציאות - ולא תקשר בשום צורה עם שאר המרכיבים סביבו. בעקרון אני בעד פיוז`ן ויצירתיות קולינארית, אך כאן התוצאה היתה מופרכת.

 

 

עיקרית נוספת היתה סטייק פרגית (69 ש"ח). הפרגית הוגשה על פירה בטטה בליווי שקדים לבנים וסירופ מייפל. כן, כן קראתם טוב – סירופ מייפל. לא ברור איך רוטב גס, מתוק ודומיננטי כל-כך, נבחר ללוות דווקא בשר עוף. האם מדובר בתחכום גסטרונומי חדשני, שטרם הגיע לתל-אביב? לא יודע, אבל מה שבטוח - עזרא קדם היה עורף לסהר רפאל את הראש, אם היה מגיש לו מנה שכזאת בתוכניתו. בתפריט אגב לא נכתב דבר אודות מייפל - ולמזלנו ביקשנו מראש שהרוטב יוגש בצד.

 

 

המנה הוגשה בליווי סלט.

 

על הקינוחים פה אחראית קונדיטורית הבית אפרת ריכטר. הזמנו פילו מסקרפונה אגסים (36 ש"ח), שכלל שכבות פילו מקורמל במילוי קרם מסקרפונה ואגסים שיכורים. היתה זו המנה המוצלחת בארוחה: מעודנת, מיוחדת - ובליגה אחרת מכל מה שקדם לה.

 

 

יצאנו מכרמים בתחושה שמדובר במסעדה בעלת אווירה מיוחדת, אך שהאוכל בה לא מצדיק את מחירו. המנות העיקריות לא היו מוצלחות אפילו בסטנדרטים פריפריאליים. מי אמר שבמדבר כל קוץ הוא פרח?

 

ציון: 2.5 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 14/05/2013

לאחרונה חזרתי לכרמים, ומנת חלקי היתה ארוחה סתמית נוספת.

סלט קיסר:

סלטימבוקה:

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת