00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

"לזניה" ( מוסקה? ) על בסיס עלי גפן

 

 
 



השבת הייתה אמורה להיות בסימן פסטה שאני אכין. כשבתוכנית רביולי בטטה ברוטב אלפרדו ופיטריות ולמחרת – לזניה.
 

 

 

במרץ ניגשתי להכנת הבצק:

 

500 גר` קמח לפסטה (שטיבל 9 אבל אפשר גם עם קמח לבן רגיל)

5 ביצים

2 כפות שמן זית

קורט מלח

כף מים.

לעבד היטב עד שמתקבל בצק גמיש

להכניס למקרר לשעה לפחות.

 

בנתיים גלשתי לענייני בישול ואפיה אחרים: עוגות, עוגיות, סלטים, מרק בטטות, הכנות ללזניה ושקשוקה לארוחת צהריים ביום שישי.

 

בסופו של יום, הבטתי על הבצק, הוא הביט בי ואני הרגשתי שאני לא מסוגלת להתחיל בפתיחת הבצק במכונה שהוא תהליך מעט ארוך ומכונת הפסטה שלי היא ידנית ( ולנקות אחר כך...). הבצק הוחזר מיד למקרר והבעל ניקרא SOS להכין עוף ותפוחי אדמה בתנור ( שוקים עוף שהפשרתי מבעוד מועד, כנראה שהרגשתי שזה מגיע...)

 

נותרתי עם 700 גר` בשר טחון ומטוגן בכף שמן עם הרבה בצל קצוץ ושום, מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט, רוטב עגבניות, פרוסות חצילים קלויות( שנימרחו קודם בכף שמן ) - אבל אין לזניה.

 

חיטטתי במקפיא-  בצק הפילו קרץ אבל הוא היה קפוא, עלי המלווח – כנ"ל.

 

עברתי למזווה ועיני נתקלו בצנצנת עלי גפן. נכון, משומר, אבל זה מה שנקרא עיתות חירום. נזכרתי בעוגת בשר על בסיס עלי גפן שהכין אהרוני באחת מתוכניות הטלויזיה והחלטתי שאני מכינה מעין לזניה עם עלי הגפן.

 

- ריפדתי תבנית סיליקון בעלי גפן, והשארתי שוליים.

- הנחתי מעל שיכבה של פרוסות חצילים

- הוספתי מעל חצי מכמות הבשר

- ושפכתי חצי מכמות הרוטב

- לחזור על התהליך עוד פעם אחת.

- קיפלתי פנימה את השוליים של עלי הגפן

- כיסיתי את המרכז בעוד עלי גפן.

- ריססתי מעל בתרסיס שמן זית והכנסתי לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לחצי שעה. 

- הוצאתי מהתנור, המתנתי כעשר דקות והפכתי על צלחת הגשה.

 

 

 
 

 

היה טעים טעים

 

תובנות לפעם הבאה

- לא להשתמש בתבנית סיליקון כי היא גמישה מדי למאפה כזה.

- להותיר את רוטב העגבניות הרבה יותר סמיך מרוטב לזניה רגיל.

 
 
 

 נקודות ( 8 מנות )

800 גר` בשר טחון רזה = 48 נק`

חצילים                        =  0

בצל                            =  0 

עגבניות                      =  0 (רסק עגבניות - 1 נק` ל- 100 גר` )

עלי גפן                       =  0

חצילים                       =   0

1 כפית שמן זית          = 1

 

סה"כ                      49 נק 

למנה                        6  נק'

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת