00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת גבינה ופרג

בא לי לאלתר!
אני מאד אוהבת להכין עוגות מרפרטואר העוגות המוכר שלי. אותם מתכונים אשר בני הבית כבר יודעים בדיוק מה הם הולכים לקבל ואני יודעת שגם התוצאות יוצאות טובות ומתאימות לחיך של בני הבית הצעירים והצעירים פחות.
אבל בא לי לאלתר! בא לי לשנות מתכון מוכר וטוב ולנסות לבנות ממנו מתכון חדש לגמרי. נכון שאת העוגה הזו הייתי צריכה לקחת לארוחה המשפחתית ומבחינתי זה היה הימור. אבל מי שמכיר אותי יודע, שאני אוהבת אתגרים! אוהבת לנסות דברים חדשים, לא פוחדת מאילתורים ושינויים ונהנת לעשות ניסויים. מה כבר יכול להיות? לא יצליח, נכין חדש! ואם הצליח, מה טוב!
וזה מה שהיה עם המתכון הזה. הימרתי, שיחקתי, ערבבתי ורקחתי ובסוף המחמאות לא איחרו לבוא. אין כייף גדול מזה.
 
 
עוגת גבינה ופרג
 
מצרכים:
2 חבילות גבינת טוב טעם
1 גביע שמנת חמוצה 15%
4 כפות קורנפלור
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל (40 גר`)
6 כפות פרג טחון (50 גר`)
5 חלמונים
כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר (150 גר`)
קליפת מגוררת מלימון אחד

5 חלבונים
1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:
בקערה לערבב את כל המרכיבים למעט החלבונים ו-1/4 כוס סוכר.
במיקסר להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא שבור.
לאחד את שתי התערובות בתנועת קיפול.

להעביר את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ומשומנת,  ולהכניס את התבנית לתנור קר!
להדליק את התנור ל-150 מעלות ולהניח בתחתית התנור, תבנית עם מים רותחים.
לאפות שעה.

מצרכים לקרם:
2 גביעים שמנת חמוצה 15%
4 כפות אבקת סוכר

מערבבים היטב את השמנת ואבקת הסוכר וברגע שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, מורחים את השמנת על העוגה ומחזירים לתנור ל-3 דק` נוספות.

לצנן לטמפ` החדר ולהעביר למקרר.

 שימו לב - בשונה מעוגות גבינה אחרות אשר תופחות מאד במהלך האפיה וחוזרות לגובהן המקורי לאחר האפיה, בעוגה הזו זה פשוט לא קורה. גובהה נשאר כגובה התערובת לאורך כל האפיה.
אם תאפו בתבנית 24 העוגה תהיה גבוהה יותר.
 
 
 
 
 
אני שמחה לספר שאתמול נולד לי אחיין חדש
 
יום סגרירי ונעים לכולכם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

88 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת