00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

תכינו קפה...

תכינו קפה, כי את העוגיות האלה צריך לאכול ביחד עם עם כוס קפה גדולה וטובה.
את העוגיות האלה טעים לטבול עמוק בקפה, לנגוס ולהתענג על כל ביס.
את העוגיות האלה טעים לאכול כי בכל ביס יש הפתעה אחרת - פעם שקד, פעם פיסטוק, או אולי פרי מיובש... בכל ביס הפתעה!
בישקוטי, כולכם בוודאי נתקלתם בעוגיות האלה פה ושם. הן בדרך כלל גדולות, יבשות ומלאות הפתעות. (ולא, אני לא מתכוונת ללשונות חתול שגם הם נקראים בדיוק כך).
יש שקוראים להן מנדלברוייט, יש שקוראים להן קמיש, וגם בישקוטי. לא משנה איך תקראו להן, מה שחשוב זה, שקל להכין אותן ומאד כייף לאכול אותן. ומאז שראיתי את העוגיות האלה בבלוג של siam  (וזה לא היה מזמן..) כבר הכנתי מהן 2 נגלות.
 
 
בישקוטי עם דברים טובים
מקור המתכון: בני-סיידא - "קופסת העוגיות שלי", עם שינויים שלי.
 
מצרכים:
150 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר (150 גרם) סוכר
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום דמררה
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז גדול
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 ביצים
21/2 כוסות קמח (350 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
150 גרם פיסטוק קלוף
1/4 כוס פירות יבשים קצוצים (פאפיה למשל) 
 
 אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את החמאה, שני סוגי סוכר, תמצית הווניל, גרידת התפוז וגרידת הלימון ומערבלים 2 דקות.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים אחרי כל הוספה.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
מתקבל בצק רך ודביק!! מוציאים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים ממנו מלבן גדול, עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר לשעתיים לפחות. (אני אוהבת להכין לילה מראש) 
מחממים תנור מראש ל-180.
לאחר שהבצק קר ואחיד, חותכים את המלבן לאורך כך שנוצרים 2 מלבנים. משטחים אותם ומעריכים אותם ע"י פחיסה בעזרת כפות הידיים, עד לקבלת מלבן ארוך יותר, פחוס וברוחב של כ-6 ס"מ.
מניחים את הכיכרות בתבנית מחופה נייר אפיה, במרחק 5 ס"מ בין האחד לשני.
אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
 
מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות. מצננים את כיכות הבצק האפויות 10-20 דקות בטמפ` החדר, ובעזרת סכין משוננת פורסים אותן לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ.
 
מניחים את הפרוסות כשהחלק הפרוס כלפי מעלה ואופים עוד 15-20 דק`, עד שהעוגיות זהובות ויבשות.
מצננים היטב ומאחסנים בקופסה אטומה.
 
 
הבצק אחרי לילה במקרר
 
לפני ואחרי אפית הכיכרות
 
פרוס ומוכן לייבוש בתנור
 
 
 
נו... כבר הכנתם קפה?

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

46 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת