88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

כדורוני בשר פיקנטיים עם חומוס גרגרים (תבשיל) - סתם... כי בא לי לאכול

10/02/2010
התחילו התלחששויות בין הסירים שלי... אפילו נימה של קיטורים שמעתי מכיוונם... הבנתי שמשעמם להם לאחרונה, הם מחפשים תוכן קצת שונה, איזושהיא יצירה (יצירה! לא צעירה) חדשה, מגרה ופיקנטית (לא לשכוח שמדובר בסירים למרות מה שאומרים על "כל סיר והמכסה שלו")
אההה... מגרה ופיקנטית הם רוצים? אין בעיה! מגרה ופיקנטית במיני כבר מגיעה! תכולה שמורכבת מיחידות מיני, גם בגלל שזה תמיד מגרה ומושך יותר וגם בגלל שמאחר ומדובר ב`נקיטת עמדה` חריפה, חשיבות רבה למינון במיני...
ממיני ומינון, נעבור למנה המדוברת: עשירה בחלבון מן החי (בשר) וחלבון מן הצומח בנוסף לערכים התזונתיים העשירים של החומוס שבאים לידי ביטוי גם בקציצות עצמן (קמח חומוס) וגם בתוספת: קלוריות שמקורן בפחמימות הן עיקר תכולת האנרגיה שבחומוס, עתיר חלבון, עשיר בויטמינים: חומצה פולית (71% מהצריכה היומית המומלצת במנה של ספל=164 גרם חומוס מבושל במים), אשלגן, ויטמין B6, ויטמין A ומינרלים חשובים כברזל, מגנזיום, סידן, אשלגן, סיבים תזונתיים ועד. נמוך בשומן רווי ומאוד נמוך בכולסטרול ונתרן.
הסלרי תורם את חלקו לעסיסיות ולויטמינים, התיבול המעודן מחזק את טעם הרכיבים העיקריים ומעשיר את הרוטב הסמיך למי שאוהב גם לנגב עם פרוסת לחם טרי.
 
 
כמות ל-5 מנות

המצרכים

ההכנה

  1. 500 גר` בשר טרי (טחון או קוביות ולטחון לבד)
  2. עלים מ-10 גבעולי סלרי נקיים ושטופים
  3. 10 פלפל שיפקה
  4. 1 פלפל צ`ילי טרי 
  5. 2 כפות קמח חומוס
  6. 1 ביצה
  7. 1 כפית מלח
    לבישול:
  8. 3 כפות שמן קנולה או זיתולה
  9. 2 כוסות חומוס יבש שהושרו לילה מראש במים (אפשר גם שקית של גרגרי חומוס מוכן קפוא של סנפרוסט)
  10. לתיבול: 2 שיני שום קצוצות, 1 כפית כורכום, 1 כפית מלח
  11. 2 כוסות מים

1-7 במטחנת בשר לטחון את עלי הסלרי, פלפל הצ`ילי והשיפקה (אם מעוניינים לטחון את הבשר לבד, אז גם את הבשר), מערבבים בקערה את כל המצרכים, מוסיפים את הביצה, המלח וקמח החומוס ולשים לקבלת תערובת אחיד. משהים 15-30 דקות לפני שמתחילים בעיצוב.


8-11 מבשלים את החומוס במים מומלחים קלות: מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד לדרגת ריכוך כמעט מלא (כמובן שאם משתמשים בחומוס מוכן של סנפרוסט, אין צורך אלא רק להפשיר), מערבבים עם השום הקצוץ, כורכום והמלח.

 

בסיר רחב ושטוח, על להבה גדולה, מחממים את 3 כפות השמן, מטגנים את קציצות הבשר רק עד סגירה מכל הצדדים ומפזרים מעל באופן שווה את החומוס המרוכך (ומעורבב עם התבלינים), יוצקים את 2 כוסות המים ומביאים לרתיחה

מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים משך כחצי שעה, מגלים את הסיר - מערבבים בניעור זהיר את התכולה וממשיכים בבישול, בסיר גלוי חלקית, על להבה גבוהה כ-10 דקות  נוספות לצימצום הנוזלים

מכבים את האש ומשהים בסיר מכוסה מספר דקות לפני ההגשה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת