00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

חַאמְד` קָרְעְ חַאמְר

 
 
את המתכון הזה קיבלתי מחברה לבלוגיה ואין תודה גדולה יותר מפרסום הרשומה הזו.
 
שתדעי, שהמתכון הזה הוא שופרא דשופרא. הצמוד הבבלי ליקק את האצבעות כאילו אין מחר ותודה ענקית גם ממנו.
 
קבלו את האוצר הזה. מי שמנסה לא מפסיק לבשל את זה. באחריות.
 
 
 
 
 
 
חַאמְד` קָרְעְ חַאמְר - מטבח עירקי 
תבשיל דלעת וכדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק 
 
 
1 בצל קטן, קצוץ
3 כפות שמן
1/8 כפית פלפל

700 גר` בשר טחון

1 ק"ג דלעת
2 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח

1/4 כוס צימוקים
2 כפות סלרי עלים (לא היה לי ולכן בושל בלי)

  
מטגנים בסיר את הבצל בשמן עם הפלפל תוך בחישה עד הזהבה .

מערבבים את הבשר עם הבצל והפלפל ויוצרים כדורים, מוסיפים לסיר שבו טוגן הבצל.

קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות .

מוסיפים את הדלעת וכל יתר החומרים (מלבד צימוקים וסלרי) לסיר.
מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים כחצי שעה במכסה סגור על אש קטנה.

מוסיפים את הצימוקים והסלרי. ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
מגישים עם אורז.
 
 
 
 
 
 
ועוד מהמטבח העירקי - קובה דלעת
 
 
בתיאבון לכולם

אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת