88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוגיות `טופי פירות` לט"ו בשבט (וניל-מנגו-פאפיה) הכי קלות ומהירות

משהו קטן, קל, מתוק ו... טו-ב (...שבט). בלי קמח, בלי ביצים, ממש כלום עבודה והמתוק מתוק הזה אפילו... בלי סוכר! כלומר... יש 4 כפות מולסה ב-45 העוגיות הללו, אבל מולסה, למרות שערך קלורי/פחמימתי יש לה במה שנוגע לסוכרתיים, עדיין זוכה להתייחסות שונה מאשר סוכר בשל הערך התזונתי הגבוה שלה ביחס לסוכר. וחוצמזה... מי שזה מאוד עקרוני לו - יכול בהחלט להחליף את המולסה בסילאן (ללא תוספת סוכר).
אז מה בעצם מיוחד בעוגיות הללו ולמה הענקתי להן את השם "עוגיות טופי פירות"? נתחיל במיוחד והוא ישתלב עם ה`למה`: בעוגיות הללו, אין קמח - את תפקיד הקמח לקח על עצמו מוצר חדש שקיבלתי להתנסות מחבר טוב: אינסטנט פודינג ללא סוכר של חברת עליון. כן... אותו אינסטנט פודינג שראוי לשמש בקרמים עבור אוכלוסיית הנמנעים מסוכר, גוייס הפעם לתפקיד שונה בתכלית: גם לייצוב, גם לטעם הוניל וגם להענקת מרקם עם שמץ צמיגיות המזכיר מעט  סוכריית "טופי"- לחלק של ה"פירות" אחראיות קוביות המנגו והפאפייה המוסיפות לא רק ערך תזונתי אלא גם מראה ססגוני ומגרה ולהשלמת הארומה, אפשר להגדיר זאת כ`פאנץ` ליין` - משמשת החמאה.
5 דקות עירבוב מצרכים ידני, 5 דקות לעצב את 45 הכדורים ועוד 10 דקות אפייה...  סה"כ 20 דקות ויש לכם עוגיות מדהימות לנשנוש בלי גלוטן, בלי סוכר, בלי ביצים ומי שרוצה להחליף את החמאה במחמאה, אז הנה... גם בלי לקטוז.
השילוב המרהיב הזה של טעמים, צבעים ומרקמים... וזה רק משתבח עם כל יום שעובר: עוגיות `טופי פירות` - וניל-פאפיה-מנגו וחמאה
 
כמות לכ-45 עוגיות

המצרכים

ההכנה

  1. 1 כוס קוביות פאפיה מיובשת
  2. 1 כוס קוביות מנגו מיובש
  3. ½1 כוסות אינסטנט פודינג ללא סוכר (של עליון)
  4. 2 כפיות אבקת אפייה
  5. 100 גר` חמאה חתוכה לקוביות
  6. 4 כפות גדושות מולסה

1-6 בקערה בינונית מערבבים את קוביות הפירות היבשים, האינסטנט פודינג ואבקת האפייה. מוסיפים את קוביות החמאה והמולסה ולשים לקבלת בצק אחיד (בהתחלה הוא דביק, אבל תוך כדי לישה הבצק הופך להיות נעים ונוח. משהים מספר דקות לפני שמתחילים בעיצוב.

צרים כדורים בגודל שזיף קטנטן ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה תוך שמירת מרווחים של 1-2 ס"מ, משטחים קלות עם כף היד (ממש מעט) ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש בחום בינוני-נמוך 170ºC משך 10 דקות בדיוק

כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן בהירות וספוגיות מאוד - לא לדאוג, כשהן מצטננות (עניין של דקות ספורות) הן מתקשות ומקבלות את המרקם הנכון

כשהעוגיות קרות, מעבירים לאחסון בצנצנת אטומה - העוגיות ניתנות לאחסון למשך זמן ממושך

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת