00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

שובה של המלכה

 
 
משנות השבעים המאוחרות ותחילת שנות השמונים נהניתי מהמתיקות הנועזת שהשרתה עלי.
 
לא היתה פעם שיצאתי לבילוי ולא סיימתי איתה את הערב. היו הרבה פעמים שלקחתי אותה אלי הביתה, לשיתוף, שכולם יהנו.
 
 
היא היתה העתק כמעט מדוייק של באבא ויש הטוענים גם לקשר מרוחק עם עלי באבא
 
 
 
קבלו את סברין, המלכה שעושה קאמבק היסטרי.
 
 
 
עוגת סברין
 
לבצק
 
2 כוסות קמח
15 גר` שמרים
2/3 כוס חלב פושר
100 גר` חמאה
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
3 ביצים
 
 
 
 
 
 
לסירופ
 
4 כוסות מים
2.5 כוסות סוכר
1/3 כוס רום לבן
 
 
למילוי
 
1 מיכל שמנת לקצפת עמידה
3 כפות סוכר
 
 
לקישוט - תותים / קיווי בעונה, דובדבנים מסוכרים או פקאן קלוי - לא חובה כלל
 
תבנית סברין או קוגלהוף
 
  
 
בקערה, לערבב 1.5 כוסות קמח ושמרים וליצור גומה.
 
לחמם בסיר את החלב, חמאה וסוכר על אש קטנה עד שהחמאה כמעט נמסה תוך ערבוב תמידי. לשפוך לגומת הקמח. להוסיף מלח וביצים ולעבד את הבצק בעזרת וו גיטרה כשלוש דקות.
 
להוסיף את שארית הקמח ולעבד שוב. לכסות את הקערה לתפיחה.
 
אחרי התפיחה הראשונה מכניסים את הבצק לתבנית, מכסים ומתפיחים שנית במקום חמים.
 
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות בין 25 ל 30 דקות. 
 
 
 
 
 
 
 
בינתיים לבשל את הסירופ. להכניס מים וסוכר ולבשל עד שהסוכר נעלם במים. להמשיך לבשל ולעבות את הסירופ. להוסיף את הרום, לערבב ולשמור את הסירופ חם.
 
להוציא את העוגה מהתנור ולשפוך את הסירופ על העוגה בעודה בתבנית. מצקת אחרי מצקת עד שכל הסירופ נספג בעוגה.
 
להפוך על צלחת הגשה. לקרר את העוגה. להכין שמנת לקצפת עם סוכר ולמלא את פנים העוגה.
 
לקשט אם רוצים.
 
 
ללקק את האצבעות
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת