00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת תפוחי עץ - מהמטבח הגרמני

 
 
העוגה הזו רצה כאן מדורי דורות.
 
העוגה השוקעת versunkener apfelkuchen קוראים לה בגרמנית והכוונה לתפוחי העץ שנטמנים בה.
 
העוגה הזו כל כך רכה שאתם (מביאים לי אותה בזפטה הפוכה איך לא הבאתי אותה עד היום) מאמצים מייד, כאן, על בטוח. 
נסו ותהנו.
 
 
 
 
 
 
עוגת תפוחי עץ - מהמטבח הגרמני
 
6 - 5 תפוחי עץ מקולפים ופרוסים (כל זן שהוא)
1/2 כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
2 כוסות קמח מנופה
2 כפיות אבקת אפיה מנופה
125 גר` חמאה נמסה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפיות תמצית רום
2 כפות קליפת לימון מגורר
1 כוס חלב
 
  
 
 
 
 
לחמם תנור לחום בינוני, 175 מעלות.  לשמן תחתית של תבנית אפיה ולזרות מעל קמח.
 
בקערה לערבב את פרוסות תפוחי העץ עם 1/2 כוס סוכר ומיץ הלימון ולהניח בצד.
 
בקערה קטנה מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
 
להקציף חמאה, סוכר, מלח ותמצית רום. להוסיף תוך ערבוב בכף עץ את גרירת הלימון.  
 
 
 
 
 
 
מוסיפים לסירוגין את הביצים ואת תערובת הקמח (מתחילים עם הקמח) ולבסוף מוסיפים את החלב ומערבבים עד תערובת חלקה והומוגנית.
 
שופכים את תערובת הבצק לתבנית ובעזרת האצבעות מכניסים פנימה את פרוסות תפוחי העץ .
 
 
גם אם נראה לכם שאין כבר מקום הניחו כשכבה שניה בתוך הבצק. תפוחי העץ ימצאו את מקומם תוך כדי אפיה.
 
לאפות כ 45 דקות או עד שקיסם הנכנס לעוגה יוצא ללא פירורים.
 
 
הנאה מובטחת.
 
האחריות הקלורית עליכם כמובן.
 
 
 אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

62 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת