00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגת שוקולד














עוגת שוקולד
מתאימה גם לימי הולדת
תבנית 24-26 המידה כוס 200 cc  הפשוטה עם הידית.
 

שתי התמונות הראשונות :עוגת "רכבת" לילדים ליום הולדת  שהכינה הגולשת דרומית1
הסבר ההכנה לעוגת רכבת כמו שרשמה:
"את העוגה הכנתי ממתכון עוגת השוקולד המצוינת של אילנית 12 (תודה מקסימה שלי) והוספתי גם רולדה לקטר.
הכנתי בשתי תבניות אינגליש קייק וחתכתי לקרונות ולגב של הקרון. לקטר צריך להכין רולדה (כל מתכון לרולדה יתאים כאן) ולחתוך חלק ממנה. אפשר בהחלט לקנות רולדה מוכנה לצורך זה."
פסי רכבת:
"גזרתי את הפסים משתי מחצלות של סושי. מין הברקה של רגע....
בספר  (עוגות יום הולדת" של ג'ודי מנדלסון) השתמשו במקלות ארטיק ובנחשי ליקריץ כפסי רכבת."  09-04-10 (דרומית1)
חומרים לעוגה:

6 ביצים מופרדות מס' 1
1 כוס ורבע סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 3/4 כוס קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית  רום/וניל או פקק  של ברנדי
50 גרם שוקולד מגורד מריר/חלב
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס אבקת קקאו
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
1 כפית קליפת תפוז מגורדת

חומרים והכנה  לקרם גנאש :
250 גרם שוקולד מריר,שבורים לקוביות
1 חבילה שמנת מתוקה(250 מ"ל)
לחמם את השמנת עד לסף רתיחה(לא להרתיח)
לכבות גז ולהוסיף את השוקולד ולערבב היטב עד שמקבלים תערובת חלקה של קרם.

הכנת העוגה:
קודם להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף נוקשה.
בקערה שניה,לערבב את כול החומרים ולערבב היטב.
להוסיף את קציפת הביצים לקערה ולערבב בעדינות.
לשמן תבנית אפיה כולל הדפנות .
לצקת את התערובת לתנור מחומם מראש  בחום 170 מעלות
לאפות כ40 -45 דקות,(או פחות ,תלוי בתנור)לבדוק עם קיסם או מזלג אם העוגה מוכנה.
לקרר את העוגה היטב,לחורר אותה מכול הצדדים  במזלג או בקיסם ,(כדי שהקרם יחדור בפנים)
לצקת את הגנאש ולהכניס למקרר עד להתיצבות.
כשהקרם מתיצב אפשר לקשט או לשים לדוגמא דף אכיל אם העוגה ליום הולדת.
 
 לעיתים אני מכינה  ללא קרם
(בתמונות האחרונות)
בהצלחה!
 
טיפים למטבח:
http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderName=ilanit12&EntryId=1869509&passok=yes

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת