00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מכל האהבות שיש לחלום...

זכויות יוצרים

מרק אפונה חורפי ומחמם

25/01/2010
כשבחוץ גשום וקר...
ובפנים נעים וחם....

אני טיפוס של חורף. תמיד חם לי.

בקיץ אני נורא סובלת ומרגישים את זה. גם במצב הרוח, וגם במפלס הסבלנות היורד  ומנגד מפלס העצבנות העולה...

בחורף, אני נרגעת.
פתאום הכל קל יותר ונעים יותר.
נכון, קר!! ואפילו מאד מאד לפעמים.
אבל בשביל זה יש את הבית ואת המשפחה...

בחורף אני רואה את הילדים שלי הרבה יותר, כי רוב הזמן אנחנו בבית.
בקיץ הם יוצאים לשחק עם חברים וחוזרים בשמונה בערב ( במקרה הטוב - לפעמים גם אחרי והרבה אחרי), ואז מקלחות ושינה.
בחורף זה סיפור אחר, היות וקר בחוץ, מאד קר (איזור ירושלים - להזכירכם), הילדים רוב הערב בבית ואז אנחנו יושבים ומשחקים, לפעמים משחקים ביחד כמו מונופול, קלפים וכדומה, לפעמים כל אחד עם עצמו במחשב (יש שלושה מהם בביתנו הקט).

אבל...
הכי הכי כיף, זה להתכרבל מתחת לשמיכות ולבהות בטלויזיה. לא באמת משנה מה משדרים, עצם הבהייה, זה העניין.

בעצם, לפעמים צריכים גם לאכול.

ומה יותר מתאים ממרק חורפי סמיך וחם?

אז הנה לכם מתכון למרק אפונה מחמם לערבי החורף הקרים.

המצרכים:
 תפוח אדמה בינוני - חתוך לקוביות קטנות.
2 גזרים חתוכים לקובייות קטנות.
     (הגזר ותפוח האדמה יותר לקישוט ולסמיכות המרק - לכן לא צריך הרבה מהם).
2 בצלים קטנים (או אחד בינוני) חתוך דק דק.
 3 כוסות אפונה יבשה
 1.5 ליטר מים רותחים
 2 כפות אבקת מרק
 מלח
 פלפל שחור / לבן (לשיקולכם, על פי טעמכם האישי) אני לא אוהבת אף אחד מהשניים, אז מוותרת על הפלפל.
 3 כפות שמן
 
מטגנים את הבצל בשמן עד שנהייה שקוף, הוא לא צריך להיות זהוב.
 
 
מוסיפים את הגזרים ותפוח האדמה.
מערבבים מעט ומאדים עם הגזר ותפוחי האדמה.
 
 
 
מוסיפים את האפונה ומערבבים הכל ביחד.
 
 
מוסיפים מעל את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
 
 
 
כאשר הכל מבעבע, מורידים לאש קטנה, מטבלים באבקת מרק עוף, מלח ופלפל.
נותנים להתבשל, עד שהירקות רכים והאפונה מתרככת מאד.
 
 
אחרי שהמרק מבושל היטב, מועכים אותו בעזרה כף מעיכה של פירה (אני לא יודעת איך קוראים לה... אם יש לה שם בכלל אני אשמח לדעת).
אפשר גם לטחון, אבל אז יצא מרק טחון שנראה כמו מרק גרבר ירוק, ואצלינו לא אוהבים כזה.
 
מחלקים לקעריות מרק, מעל מפזרים קרוטונים תוצרת בית (הרבה יותר טעימים מהקנויים) ומתחממים בכיף.
 
 
 
 קרוטונים תוצרת בית:
 
לוקחים את כל הלחם שמשאר מאתמול שלשום, חותכים לקוביות קטנות.
משטחים את כל קוביות הלחם על תבנית, מרססים בספריי שמן (אפשר גם לשם שמן זית - אבל אני חוסכת בקלוריות), מעל מפזרים זעטר ומכניסים לתנור על חום נמוך של כ - 70 מעלות להרבה זמן.
באמצע האפייה, מערבבים את כל הקוטונים  ומשטחים שוב -  לא  ממש משנה סדר השיטוח בשנית.
חוזרים על הפעולה הזו מדי פעם עד שהם מתייבשים לגמרי.
נותנים להם להתקרר היטב ושומרים בצנצנת דגורה היטב.
הם שמרים המון זמן, אז הדעה שלי היא, שאם כבר מפעילים תנור לקרוטונים, עושים ממש ממש הרבה.
 
 
בתאבון...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ktumama אלא אם צויין אחרת