00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Um Um Um בלוג

מסעדת מסה - Messa me, Messa me mucho.

Messa, מסעדתו של השף אביב משה היא מסעדה צעירה עם אווירה טובה ובאז חיובי שרציתי לנסות כבר מזמן, אך חיכינו לאירוע המתאים. המקום מגדיר את הבישול כמטבח עילי עם נגיעות מבית אמא, ותודה רבה לאמא! בעת ההזמנה שאלו אם אנו חוגגים אירוע כלשהו, ולכן כבר בכניסה, רגע לפני שראינו את העיצוב המרהיב במקום, בירכו אותנו במזל טוב. העיצוב מדהים. אני בדרך כלל לא מתייחסת לפן זה של מסעדות כיון שחשיבותו משנית ואני מעדיפה לתמצת היכן שניתן - אבל במקרה זה - שאפו. התקרות הגבוהות, הוילונות, הכורסאות הנוחות והשולחנות המקסימים... כולם משרים אווירה מיוחדת ונעימה מאוד.
 
אכלנו במסגרת "תפריט שבת" אשר מחירו 119 ש"ח לראשונה ועיקרית, כשעל מנות בודדות יש תוספת תשלום.)
 
קיבלנו סלסלת לחם - שני סוגי לחמים, מעולים. הוגשו עם מטבלים: ממרח עריסה, שמן זית ובלסמי והירוק היה איזו פראפרזה על פסטו אם אינני טועה, ממש קצת חריף ומאוד טעים.
 

לראשונות הזמנו:
 
פוקצ`ה אפויה בתנור לבנים (18) - פוקצ`ה מצויינת עם מלח גס ורוזמרין שהתאים לה מאוד. 
 
 
שקדי עגל עם טורטליני בטטה, קרם קאסבייה וציר בצלי פנינה - אולי המנה הטובה בארוחה. השקדים היו מצוינים, מעט קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים. קרם הארטישוק הירושלמי היה מעולה וכל המנה הזו היתה פשוט תענוג. 
 
 
 
כבד אווז "ולרונה" לימון - מוגש עם שוט של "שוקולד חצוף" (תוספת 20 ש"ח) - פיסה לא גדולה של כבד אשר רק נצרבה קלות ונותרה נאה במרכזה. הכבד היה טעים אבל פחות חיבבתי את המנה, ייתכן שבגלל מידת העשייה. גם לא התלהבתי מהלימוניות החזקה של הרוטב, את השוקולד בקושי הרגשתי. לא היתה לטעמי אך האיש מאוד אהב אותה. 
 
 
"בקלאווה" עגל וקרם קוקוס עדין, טחינה וקינמון - מנה חביבה - לא יותר. גם ביתר השולחן לא נרשמה התלהבות יוצאת דופן מהבקלאווה או מקרם הקוקוס, אך הסועדת סיפרה לי כבר כמה ימים טובים אחרי הארוחה שהיא עוד מתגעגעת לסלט שהוגש לצידה... לא טעמתי וחבל :) 
 
 
ולעיקריות:
 
דגת היום (לברק) עם רביולי של בצלי שאלוט וקציפת פורצ`יני - מעולה. מנה נדיבה עם שני פילטים יפים של לברק, נחים על מצע של כל טוב שבו רביולי קטנטנים בטעם בצל מטוגן מתקתק, ארטישוק וקציפה מצוינת. 
 
 
שיפוד נתח קצבים - בשר רך ונפלא. הוזמן מדיום והיה מושלם. כמות הבשר נדיבה למדי והתוספת של ירקות צלויים (תפוחי אדמה, גזר, בצל, עגבניות שרי קלופות) טובה מאוד. שוב מנה מעולה. 
 
 
סינטה צרובה - עם קרם כמהין וציר שום אפוי (תוספת 20 ש"ח) עוד מנה של בשר משובח שהגיע פרוס וברוטב דמיגלאס טעים ומתקתק. קרם הכמהין היה מצוין וההפתעה של המנה הגיעה בצורת עצם מח, שלא היתה כתובה בפירוט, לא דוברה, אבל הופיעה בדיוק כדובדבן על הסינטה לחוגגת יום ההולדת (yours truly) והיתה נפלאה, מענגת, נימוחה, וכמות לשד העצמות בה היתה כה גדולה שאפילו הייתי נדיבה והצעתי לסובבים כמה כפיות. בזינגה!  
 
 
4 כוסיות צ`ויה מצוינת הוגשו לשולחן על חשבון הבית כדי שנוכל להרים לחיי. השמחה רק גדלה ועוד לא ידענו מה מצפה לנו במחלקת הקינוחים. 
 
 
על מעדן שוקולד ולרונה היינו סגורים וחתומים מראש והתלבטנו והתייעצנו עם המלצרית לגבי הקינוח השני שנזמין - טירמיסו פסיפלורה או מעדן שוקולד לבן וזביון. בסוף סגרנו על הטירמיסו אך החליטו לפנק אותנו בקינוח השלישי, על חשבון הבית. כאילו שלא שמחנו מספיק עד כה!
 
טירמיסו פסיפלורה, פקאן מסוכר וקרם שוקולד לבן (49 ש"ח) - מצוין. לחובבי הפסיפלורה מומלץ. 
 
 
מעדן שוקולד לבן וזביון שרי קרמל בפונדו פירות יער (על חשבון הבית) - נהדרת, הזביון קרמי, נוזלי ומפנק והוופל קרמל בו הוא ישב היה נפלא. 
 
 
מעדן שוקולדים "ולרונה" (45 ש"ח) - די קשה לי לתאר מה ההרגשה כשביס מיצירת המופת הזו מטייל על בלוטות הטעם. זה היה אחד הקינוחים המושחתים, הכבדים, המושלמים והמענגים שטעמתי אם לא הטוב ביותר אי פעם. השוקולד שחה באגם נפלא של שוקולד נמס וקרם טופי ואני מבקשת להשתכשך בו ביום הולדתי הבא - תודה. על הקינוח הזה דיברנו עוד הרבה אחרי שחזרנו הביתה. כליל השלמות
 
 
השירות: היו לנו שתי מלצריות. הראשונה היתה מאוד חביבה אבל קצת מעופפת ולא ממש ידעה לייעץ בנוגע למנות מתאימות ותוספות אלטרנטיביות. השניה היתה הרבה יותר מנוסה, חברמנית אבל בהחלט התאים וזרמנו איתה - היא הכירה את המנות הרבה יותר טוב וידעה לייעץ טוב יותר. זה נהיה רלוונטי כששתי סועדות רצו להחליף מנות. בתחילה סועדת שהתקשתה למצוא בתפריט מנות לטעמה הזמינה שלישיית מיני המבורגר אך לא היתה מרוצה מהם והחליפה לשיפוד קצבים. הסועדת השניה קיבלה את המנה באיחור (עקב טעות של המלצרית הראשונה) ולא היתה מרוצה ממנה. כשהמלצרית שאלה לטיב המנה (לחי לוקוס ברוטב עגבניות) היא היתה קשובה ולמרות שהסועדת רצתה לוותר ולא להחליף המלצרית התעקשה וייעצה ובעזרתה נבחרה מנת הלברק שהתאימה בול. אפשר להגיד שבהתחלה לא כל המנות היו מושלמות, אבל כיון שכל כך התעקשו להחליף - כולם יצאו בהרגשה מעולה. 
 
לסיכום: אחת המסעדות הטובות שאכלתי בהן. תענוג!
 
דירוג בסולם אמ אמ אמ: 9.8 
 
Messa, הארבעה 19, תל אביב.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tumor Suppressor אלא אם צויין אחרת