33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

חורף כאן.

 

חורף היא העונה האהובה עליי.

אני אוהבת את החורף, את הגשם, להיות בבית לבשל ולאפות מאכלים ותבשילים המתאימים לעונה ולחוויה.

היום יום חורפי במיוחד והיתה לי אפשרות להישאר בבית, כיון שלא עבדתי.

אחרי שעשיתי את הקניות של יום שני, מצרכים חיוניים לתחילת שבוע הכנתי מרק שעועית, אפיתי עוגה כדי שיהיה לילדים משהו טעים בבית.

בשלתי כמות גדולה של רוטב עגבניות כדי להוסיף לספגטי וכדי לבשל שעועית ירוקה טרייה שקניתי במרכול.אולי אכין לזניה לארוחת צהרים לילדים במהלך השבוע.

הגשם ירד ואני נהניתי משעות הבוקר להיות לבד ולדבר בטלפון עם חברות שהן בדרכן לעבודה בפקקים של הגשם.

אחד החסרונות הבולטים בימים גשומים שאי אפשר לעשות הליכה בחוץ .

לעומת זאת ההנאה בפעילות ספורטיבית בימי החורף היא גדולה.לא מזיעים, ניתן לרוץ או לעשות הליכה מהירה במזג אוויר נפלא ונוח. לחזור הביתה להתקלח וללבוש אימונית , גרביים עבות וליהנות מערב חורפי עם הילדים, והמשפחה.

 

בשבוע שעבר הייתי אצל הספרית שלי . עיינתי בעיתוני לאישה כדי להעביר את הזמן ומצאתי מתכון של "ריבועי קפה, שקדים ושוקולד לבן".(דנית קימל).

שיניתי מעט את המרכיבים והשתמשתי באגוזים ושוקולד מריר.

 

 

מרכיבים:

5 ביצים.

1 כוס סוכר,

150 גרם חבילת חמאה , מומסת.

3 כפיות מחוקות אבקת קפה נמס משובח.

1/3 כוס מים רותחים,

11/2 כוסות קמח,

1 שקיק א. אפייה,

1 כוס אגוזי מלך קצוצים,

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ.

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני, מרפדים תבנית אפייה מלבנית, בינונית, בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.

2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים ידנית, לפחות כ 7 דקות.

מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.

שמים בכוס את אבקת הקפה הנמס, מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומוסיפים לקערת בלילת הביצים ומערבבים.

מנפים את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים לבלילת הביצים בעזרת מרית ומבליעים, עד עיסה אחידה.

מוסיפים את האגוזים, והשוקולד, בערבוב.

יוצקים לתבנית ואופים 25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים ומצננים.

3. מחלצים את המאפה מהתבנית בזהירות, ומעבירים לכלי הגשה, חותכים לריבועים ומגישים.

העוגה נשמרת עד שבוע במקרר.

 

חורף טוב וטעים לכולם.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת