00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

MicGadjet

עוגיות שעוברות מדור לדור קבלו את ה- COURONNE

 
 
 
זה קרה לפני כחודש, באחד מהערבים הגשומים הספורים שהיו, עומר שואלת אותי אמא, אפשר להכין עוגיות? אין בעיה רעיון טוב עניתי. אבל אני, שהייתי קצת טרודה בכל מיני עניינים, כן לפעמים לצערי מביאים את העבודה הביתה, זה בלתי נמנע, התחלתי להכין את הבצק, תוך כדי נכנס לי טלפון מהעבודה, אני מדברת ומכינה... BIG MISTAKE.
מבלי לשים לב שמתי את אותה כמות סוכר כמו הקמח, כלומר 600 גר` . אני מרגישה שמשהו לא בסדר, אבל אמרתי טוב אני כבר אלוש את הבצק בידיים ואוסיף קצת קמח וזה יסתדר... עד אז אפילו לא ירד לי האסימון שהבצק פשוט על הפנים וטעיתי בגדול.
 
עומר כולה מרוצה, שוטפת ידיים, אוספת את השיער ומתיישבת ליד השולחן ואומרת אמא, נו מתי הבצק יהיה מוכן?
אני: עוד מעט בובה, עוד מעט... טוב זהו סיימתי להכין. אני מורידה את הבצק למשטח הלישה, קצת לשה מרגישה אי נוחות אבל בכל זאת מנסה ונותנת לעומר.
עומר: אמא מה זה? הבצק הזה איכסה
אני: למה עומר?
עומר: מה אמא, שמת חול בבצק?
אני: עומר, את ממש מדברת שטויות ואזזזז!! שמעתם את הבום? זה האסימון שנפל!! הבנתי מה קרה. כמובן שהבצק הלך כולו לפח אחר כבוד.
מיותר לספר איזו אכזבה היתה, מכיוון שאפילו לא נשאר לי סוכר להכין בצק חדש ובחוץ היה כל-כך סוער, ממש לא התחשק לי לצאת. הבטחתי לעומר שנכין בפעם אחרת ובינתיים היא הכינה איתי את ארוחת הערב שדווקא יצאה לא רעה בכלל .
 
אתמול היה שוב יום קריר, גשם בחוץ, החלטתי שנעשה חוויה מתקנת. הרי אלה עוגיות שאני רגילה להכין בלי סוף, ואין שום בעיה. כך עשינו.
 
את המתכון לעוגיות קיבלתי מזמן מאמא שלי. אני עוד זוכרת שסבתא שלי היתה מכינה אותן. אין לי הרבה זכרונות מסבתא היא נפטרה אמנם כשכבר הייתי גדולה אבל היא חיה בצרפת ואנחנו בארץ, הייתי רואה אותה כשביקרנו את המשפחה בצרפת, היא כבר לא היתה הכי בריאה ושהתה בכל פעם אצל דודים אחרים. אמא שלי ודודות שלי גם מכינות או היו מכינות את העוגיות האלו שנקראות COURONNE = כתר.
 
עוגיות COURONNE לקפה
כ-80 עוגיות (3 תבניות)
 
המצרכים:
4 ביצים
200 מ"ל (כוס) שמן קנולה
200 גר` (כוס פחות כף) סוכר
2 סוכר וניל
2 אבקת אפייה
600 גר` (3.5+ כוסות) קמח
 
 מכניסים לקערת המיקסר את הביצים, הסוכר והסוכר וניל ומערבלים עם הוו גיטרה.
 מוסיפים את השמן.
 מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לעיסה בהדרגה. אם הבצק קצת דביקי אפשר להוסיף עוד קצת קמח, אבל לא הרבה.
 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו עם עוד קצת קמח.
 יוצרים עוגיות, הבצק כל-כך רך ונעים לעבודה שניתן להכין כתרים, ניתן לקרוץ עם קורצים, עוגיות ארוכות הכל טוב.
 
 
 
 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20-30 דקות, הכי חשוב לבדוק כל פעם שהן לא נשרפות. הן צריכות לצאת מהתנור זהובות, הן יהיו רכות בתחילה אבל יתקשו אחרי כמה דקות. 
 
 
זמן ההכנה: הבצק 10 דקות, העוגיות תנו לילדים או שתקתקו כתרים (ללא זמן אפייה).
דרגת קושי: קלה.
 
יוצאת כמות נכבדה של עוגיות, טעימות, מתאימות בול לקפה... מי מגיע?
 
 
 
המסקנות שלי:
1. לא להביא את העבודה הביתה.
2. אם מביאים את העבודה הביתה לא להכין בצק.
3. בכל זאת לא להביא את העבודה הביתה!!
 
יום נעים.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mic1511 אלא אם צויין אחרת