00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מאפינס גבינות והמון עשבי תיבול

21/01/2010
 כשאת נשואה לחקלאי את אף פעם לא יודעת אילו הפתעות יהיו לך פתאום בבית.
אם זה שקים של שקדים טריים ישר מהשטח, ארגז של משמשים, אשכולות של ענבים, או שקית ענקית עם מלא עשבי תיבול מכל מיני סוגים וישר מהשדה.
כשמגיע טנא כזה הביתה את מיד מתחילה לחשוב מה כדאי לי לעשות... איזו מרקחת אפשר להכין מהפירות שנחתו לך על השולחן, איך יראה המרציפן הבא שתכיני מהשקדים ומה בדיוק אני הולכת לעשות עם כ"כ הרבה עלים.
אז מכיוון שגם הרבה גבינות היו לי במקרר, המתכון הבא פשוט התבקש!
הוצאתי שאריות של קוטג` וגבינה לבנה, קצצתי המון עלים ירוקים, ערבבתי עם ביצים וקמח, ויצאו לי מאפינס אווריריים, ירוקים, ריחניים ומאד טעימים.
אתם מוזמנים לנסות גם! את העלים תמצאו בשוק או בסופר  
 
  
מאפינס גבינות והמון ירק
 
מצרכים ל-20 מאפינס:
צרור שמיר (חצי חבילה)
צרור פטרוזיליה (חצי חבילה)
3 ביצים
קופסא וחצי קוטג` (370 גר`)
קופסא גבינה לבנה 5% ( 250 גר`)
350 גר` קמח תופח (2.5 כוסות)
מלח ירוק או רגיל
פלפל גרוס
 
חבילה גבינת שחת/ברי/קממבר
 
אופן ההכנה:
את הירק יש לקצוץ ולשים בקערה עמוקה.
להוסיף את יתר המרכיבים (חוץ מגבינת השחת) ולערבב היטב עד התאחדות כל המרכיבים לעיסה דביקה.
 
בעזרת 2 כפות להעביר מהעיסה לתבנית שקעים משומנת, לשים מעל חתיכת גבינת שחת ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל 25-30 דק`.
אני אפיתי 2 תבניות ביחד במצב טורבו.
  
 
 גבינות וירק בקערה - אפשר להוסיף גם נענע קצוצה
 
בתנור - גבינת השחת נמסה מעל ויוצרת מעטה קריספי טעים 
 
רך ואוורירי
 
 
 
 
יום מקסים לכולם  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

76 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת