00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

טורטיות ממולאות עשבי תיבול וגבינות

בנוסף למאפינס עשבי תיבול שהכנתי לפני כשבועיים, עם המון ירק  שהביא לי האיש הביתה ישר מהשדה, הכנתי גם את הטורטיות הממולאות האלה, לארוחת ערב קלילה וטעימה.
אני אוהבת שיש לי חבילה של טורטיות במזווה. הן מחזיקות המון זמן מעמד, והן תמיד מהוות פיתרון מהיר, נוח וטעים לארוחה. פעם זה עם אבוקדו וחביתה, פעם עם ממרח פסטו וגבינות, לפעמים עם פרוסות פסטרמה ומיונז והפעם עם גבינות והמון עשבי תיבול.
הן טעימות כך והן טעימות במיוחד לאחר אפיה בתנור. הטורטיה הופכת מעט קרנצ`ית וזה נחמד בפה וטעים טעים.
 
 
טורטיות ממולאות עשבי תיבול וגבינות
 
מצרכים:
6 עלי טורטיה
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילה שמיר קצוץ
1/2 חבילה עלי נענע קצוצים (ללא גבעולים)
100 גר` גבינת פטה כבשים מפוררת
100 גר` גבינה קשה ברקנית מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת)
פלפל 4 העונות (או שחור רגיל, עדיף גרוס)
אגוזי מלך שבורים גס
שמן זית לזילוף
מלח ירוק או רגיל (לפני שמוסיפים כדאי לטעום את התערובת ולבדוק אם צריך וכמה)
 
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל עשבי התיבול הקצוצים ביחד עם גבינת הפטה המגוררת וגבינת פוקרינו מגוררת. ממליחים ומפלפלים.
 
מניחים על השיש עלה טורטיה, שמים במרכזו מהמלית, מפזרים אגוזי מלך ומזליפים מעט שמן זית. מגלגלים ונועצים קיסם לסגירה.
מסדרים את כל עלי הטורטיה המגולגלים בתוך תבנית חסינת חום משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-15 דק`.
מוציאים את הקיסם, חוצים באלכסון ומגישים. זהירות המלית לוהטת!!
 
  
 
המון ירק וגבינת פטה
 
המלית על הטורטיה עם אגוזי מלך
 
בתבנית חסינת חום משומנת בשמן זית
 
 
בתאבון!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת