00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

מסעדת פטרה

פטרה, בן-גוריון 4, נס-ציונה

 

פיצוחי חומוס

 

תאמרו לתושבי אזור השפלה את המילה "פטרה" – והאסוציאציה שמיד תעלה לראשם, לא תהיה עיר נבטית עתיקה בירדן, אלא מסעדה מזרחית בנס-ציונה. זהו מקום פופולארי מאוד באזור, שעד לא מזמן שכן בתחנת דלק בגבעת ברנר. הוא מרווח, נאה - ובצהרי יום שבת קשה למצוא בו מקום פנוי.

 

 

אינני חסיד גדול של שיפודיות/סטייקיות/מסעדות מזרחיות. כבר יגעתי מסלטים עייפים, משיפודים סתמיים -ומהישיבה עם המון בית ישראל. בד"כ אני יוצא מהמסעדות הללו בתחושה, שגם שילמתי בהן יותר מכפי שהייתי צריך. הסיבה לבואי לפטרה לא היתה כדי "לפתוח שולחן" - אלא כדי לנסות את החומוס פה, עליו כתב גיל חובב בעבר, שהוא אחד מחמשת הטובים בארץ. להלן המנות שהוזמנו:

 

חומוס צנוברים, שקדים וגרגירים (23 ש"ח). המשחה הלבנה היתה בעלת מרקם עדין, הוגשה חמה - אך היתה חסרת אופי לחלוטין. הצנוברים והשקדים הוגשו ביד נדיבה למדי – והצליחו לחפות במשהו על החומוס הבינוני, שלא עמד בזכות עצמו. בשלב כלשהו לעיסת הפיצוחים הרבים הפכה לקצת מייגעת - והמנה התחילה לשעמם.

 

 

חומוס פילה עגל (52 ש"ח). זוהי מנת הדגל של המקום. חתיכות הבשר היו סבירות בטעמן – והוגשו עם אותו חומוס סתמי. הצלחת הכילה תועפות של גרגירי חומוס, צנוברים, שקדים, פטרוזיליה ופפריקה. מרוב תוספות לא הורגש כמעט כלל טעמו של החומוס. לא יצאתי מגדרי גם הפעם.

 

 

סלט ירקות (13 ש"ח) היה חסר תיבול ונטול כל שמחת חיים.

 

 

כרובית מטוגנת בלימון ושום (16 ש"ח). רוטב השום-לימון היה חביב, אך הכרובית לא היתה פריכה דיה. אני מזמין את השף של פטרה לבקר ב"מסעדת יפו" – כדי ללמוד כיצד מגישים כרובית מטוגנת כמו שצריך.

 

 

במסעדת פטרה גיליתי וריאציה ייחודית להגשת חומוס – עם שימוש נרחב בשקדים וצנוברים. מעבר לכך המקום בעיקר עורר געגועים לחומוסיות אמיתיות, כאלה שמגישות חומוס פשוט טוב, ללא צורך בתוספות, בגימיקים ובמקסמי שווא.

 

ציון: 3 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 21/01/12:

לאחרונה חזרתי לפטרה הלבנונית ולהלן הרשמים.

הפיצוחים בחומוס הם אמנם גימיק חביב, אך הם, בנוסף לתבלון האגרסיבי, באים לטשטש את העובדה שטעמו הבסיסי של החומוס כאן בינוני ביותר.

הסלט סביר ברמתו והכרובית בשום ולימון בינונית מינוס.

למרות שהמסעדה רחבה למדי היא מ-פ-ו-צ-צ-ת ביום שבת - והאווירה ההמונית והקולנית ממש מעיבה על השהייה כאן. התחושה היא של בית חרושת להסעדה המונית.

היה זה מבחינתי ביקור שני ואחרון במסעדה.

ציון: 2 כוכבים

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת