00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ג`לי דובדבן תוצרת בית

כן! ניתן להכין בבית ג`לי בלי קופסאות האינסטנט המוכנות.
זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה וזמן ההכנה לא ממש עולה על ההכנה של הקופסאות המהירות.
ניתן להכין את הג`לי הזה עם כל פרי משומר שרק רוצים ואין מה לפחד מהג`לטין. אם עובדים בדיוק לפי ההוראות, אין סיבה שזה לא יצליח.
 
 ג`לי דובדבן תוצרת בית
 
מצרכים:
צנצנת דובדבנים משומרים
1/2 כוס סוכר
14 גר` ג`לטין *
1/4 כוס מים
 
אופן ההכנה:
על 1/4 כוס מים קרים מפזרים את אבקת הג`לטין ומשהים 20-25 דק`.
בנתיים, בסיר קטן מחממים את נוזלי הצנצנת ללא הדובדבנים, ביחד עם 1/2 כוס סוכר עד להמסה מלאה של הסוכר.
את הג`לטין המומס מוסיפים לתערובת הנוזל החמה ומערבבים היטב עד שכל גרגרי הג`לטין נעלמים.
 
את הדובדבנים מפזרים בתבנית סיליקון (או אם יש לכם תבנית יעודית לג`לי של טאפרוור, אז עדיף), מעל הדובדבנים שופכים את הנוזל המעובה בג`לטין וסוכר, ומכניסים לקרור של לפחות 3-4 שעות.
 
מחלצים את הג`לי לצלחת הגשה יפה ומגישים. (אני הכנתי בתבנית סיליקון של עוגה והחילוץ היה קצת קשה, לכן הפרדתי את השוליים בעדינות בעזרת סכין דקיקה וקיפלתי את התבנית החוצה כדי שהג`לי ירד בשלמותו, אם אתם עושים שימוש בתבנית יעודית, החילוץ צריך להיות פשוט)
 
הדובדבנים בתבנית לפני שפיכת הנוזל.
 
שופכים את הנוזל החם ומכניסים לקרור.
 
 
טעים וקל!
 
 
* הערה:
הג`לי הזה יוצא קצת יותר קשה מג`לי אינסטנט. לא ניסיתי אבל אם אתם אוהבים ג`לי רך יותר, אפשר להוריד מכמות הג`לטין מ-14 ל-10 גר` ולקבל ג`לי רך יותר.
 
בהצלחה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת