22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


מה אני הולכת לבשל לשבת.....על פי בקשתה של מרים7

 
 
היום לא הפשרתי כלום
כלומר מחר בבוקר אקום
אפשיר ואז אבשל
ומה אני הולכת לבשל
אז ככה......
וכמובן בתנאי שהמטבח לא יהיה ברוגז איתי
 
 
לצוהרים אחותי אמרה שתשלח קוסקוס
עם קציצות ועוף ומרק יאמי
 
אכין גם שניצלים מטוגנים
גם כשלא רעבים מנשנשים מהם
פותחים את המקרר לוקחים והולכים
אני אוהבת לטגן הרבה שניצלים ומקפיאה
ויש בכיף לכל השבוע
 
 
לערב
יש לי רולו בשר מס` 5
משהו משהו
דוחפת שיני שום בכמה מקומות בבשר
שופכת עליו ייו אדום איכותי
מסביב לוקחת תפוחי אדמה חותכת אותם לעיגולים יפים
ובתנור על חום נמוך
בסביבות השעה 5 שמה, ועד שאנחנו יושבים לאכול
מוכן ועסיסי
 
התוספות שאני עשה
 
כבד קצוץ עם ביצים ובצל על פי מתכון של חמותי היקרה (הונגריה)
וזה המתכון מומלץ וטעים ברמות
 
3 כפות שמן תירס
3 בצלים בינוניים פרוסים
5 שיני שום כתושות
כפית פפריקה מתוקה 
מלח 

פלפל שחור 
500 גרם כבד עוף 

להגשה:
עלי חסה ועגבניות שירי

אופן הכנה:
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. 
מוסיפים את הפפריקה, המלח הפלפל והכבד
העוף ומטגנים עד להשחמה. אם המחבת מתייבשת (כי נגמר השמן) מוסיפים מעט מים חמים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט. בוחרים כמה טבעות בצל  מטוגן לקישוט ושומרים בצד.מעבירים למעבד מזון ומעבדים עד שמתקבל המרקם הרצוי , לפי הטעם האישי.(לחילופין אפשר לטחון במטחנת בשר). מעבירים לקערה,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד ההגשה. 
לפני ההגשה מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בטבעות בצל מטוגן, בעלי חסה ובעגבניות או כל אחד ובחירתו. במידה ואוהבים את הכבד בטמפרטורת החדר אז מוציאים חצי שעה לפני ההגשה. 

חמותי מערבבת, לפני ההגשה ,את הכבד הקצוץ עם ממרח ביצים עם בצל מטוגן , שזהו ממרח בפני עצמו וכך לגוון את המתכון.

 
שוק עוף בנוסח הונגרי גם מתכון של חמותי היקרה
 
 כ-3 כפות שמן זית
קמח לקימוח העוף
 שוקיים עוף
5 שיני שום מעוכות קלות 
1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות
1 תפוח אדמה מקולף חתוך לקוביות גדולות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות גדולות
4-5 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
מלח לפי טעם
1/2 כוס ציר עוף
כף גדושה פפריקה  מתוקה
1 כפית צילי אדום קצוץ

אופן הכנה:
מחממים בסיר שמן זית. מקמחים את שוקי העוף ומטגנים כ-10 דקות, עד סגירה.

מוסיפים את הבצל והשום, כאשר העוף שחום מוסיפים את תפוחי האדמה, הסלרי והגזר. יוצקים ציר עוף ומתבלים בפפריקה מתוקה, צילי ומלח.

מכסים ומבשלים כ-45 דקות על אש בינונית.

אכין אורז במקום כמה דקות לפני הארוחה

סלטים חיים כמו שומר, אבוקדו, סלט ירקות וכו`

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת