00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

פראג הקטנה

פראג הקטנה, המנופים 8, הרצליה

 

קטנה במשקל כבד

 

אין הרבה ערים יפות בעולם כמו פראג. מי שביקר בה זוכר ודאי את רחובותיה הציוריים, את הארכיטקטורה המרהיבה ואת גשריה העתיקים. מעבר לאוצרותיה התיירותיים, העיר מהווה גן-עדן לשוחרי תרבות ולרומנטיקנים חסרי תקנה, הנפעמים מאוצרותיה ומקסמה העתיק. אין זה פלא שאינספור שירים נכתבו עליה – ושהיא מכונה ע"י רבים "פריז של מרכז אירופה".

 

אך מה בדבר המטבח הצ`כי? תרבות האוכל הצ`כית כוללת שתיית אלכוהול בהיקף חסר תקדים. הצ`כים הם אלופי העולם בצריכת בירה - עם ממוצע שנתי של 160 ליטר לאדם (יותר מתושבי גרמניה ופי 11 מהממוצע בישראל!). האוכל הצ`כי כבד מאוד, לא מתוחכם – ונפוץ בו מאוד השימוש בשומן, בבשר חזיר ובכופתאות בצק. מסיבות ברורות אלה לא הצליח המטבח הצ`כי "לעלות" לישראל. הוא פשוט אינו מתאים לנוף המקומי - ורחוק מהישראלי הממוצע כמרחק גשר קארל מגשר הירקון.

 

"פראג הקטנה" היא מסעדה, המנסה להוכיח שאפשר גם אחרת. כל כולה שיר הלל לאוכל המזרח-אירופאי הכבד, עתיר השומן, הקלוריות והכולסטרול. היא מנסה להתגבר לא רק על החיך הישראלי, אלא גם על מזג האוויר החם והבלתי אפשרי כאן. האוכל הצ`כי הוא חורפי מובהק, כזה שההנאה ממנו גדולה שבעתיים כשבחוץ רעמים וברקים. המסעדה גם עושה כבוד למסורת שתיית האלכוהול הצ`כית - ויש בה כ- 14 סוגים שונים של בירות מהחבית – כולל כמה מבשלות צ`כיות נודעות. זהו מקום צנוע, חמים, נעים ומלא נשמה, הרחוק במהותו מהמסעדות התל-אביביות המושקעות והמסוגננות.

 

 

פתחנו את הארוחה עם חצי ליטר מהחבית של סטארופרמן (20 ₪). שהיא מבשלת הבירה השנייה בגודלה בצ`כיה. הבירה היתה צוננת וערבה לחיך. להלן המנות שהוזמנו:

 

ברמבוראק (29 ₪). חביתיות תפוח אדמה ועליהן גבינת אמנטל. זוהי מנה צ`כית מסורתית, שלמעשה אין הבדל משמעותי בין גרסתה כאן לבין לביבת חנוכה סטנדרטית (מה גם שכמות השמן בה בהחלט יכולה היתה להספיק לנס פך השמן בבית המקדש). מנת פתיחה סבירה – לא יותר.

 

 

צ`רנוהורסקי סטייק (55 ₪). למרות השם "סטייק", מדובר בעצם בלביבת שניצל. מנה זו מורכבת מסינטה בשר לבן, מצופה בבלילת קמח תפוחי אדמה ושום, מטוגן במחבת עם ציפוי גבינה מגורדת מעל. נחמד לאכול לעיתים שניצל ללא הציפוי הסטנדרטי של פירורי לחם, אולם כאן המנה הגדולה והכבדה הזאת לא הותירה בנו שום חותם ממשי.

 

 

וופרו קולנו (48 ₪). שוק בשר לבן במרינדה, בצלייה איטית, מוגש עם כרוב אדום מבושל, חזרת וחרדל דיז`ון. זוהי למעשה הגרסה הצ`כית לאוסובוקו. היא הכילה בשר עתיר שומן, רך, שהיה סטנדרטי לחלוטין בטעמו.

 

 

סירובי שפיץ (53 ₪). קוביות גבינה צהובה ושינקן על שיפוד, מצופים פרורי לחם ומטוגנים טיגון עמוק. אני בהחלט מחבב גבינות מטוגנות, אך הנאתי מהן תלויה בטיב חומר הגלם. גבינת קשקבל טובה למשל, המצופה בפרורי לחם ומטוגנת בשמן, יכולה להיות מעדן עלי אדמות. כאן הגבינה הצהובה לא היתה איכותית מספיק, חסרת טעם ובעלת מרקם של גומי.

 

 

גולש סגדינסקי (47 ₪). המנה מורכבת מנתחי חזיר, המבושלים עם כרוב חמוץ ושמנת חמוצה, המוגשים עם קנדליק (לחם צ`כי מאודה). הבשר היה רך וטוב, אולם הרוטב שליווה אותו היה חמצמץ, סתמי וקצת מוזר. יכול להיות שצריך להתרגל לטעם הזה – ויכול להיות שצריך פשוט להיוולד צ`כי.

 

 

לקינוח הזמנו פלאצ`ינסקי סנוטלו (26 ₪). מדובר בקרפ הממולא בשוקולד נוטלה, המוגש עם אפרסקים וקצפת. מנה פשוטה, נטולת כל יומרה, אך חביבה בסך הכל.

 

 

היתה זו ארוחה גסה במיוחד ומאוד לא מעודנת. את המנות הגדולות והכבדות פה חשתי בגופי, הרבה אחרי שהסתיים ההאנג-אובר ביום למחרת. פראג היא אולי אחת הערים היפות והרומנטיות בעולם, אך לצערי לא מצאתי עניין ממשי באוכל בשלוחתה הקולינארית בישראל.

 

ציון: 2.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת