33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

לחם ביתי.....

סנדויץ מלחם מלא עשיר בגרעינים,מרוח בגבינת לבנה חמצמצה ופרוסות גבינה מלוחה עיזים ,עליהם אני מניחה עלי  חסה טריים מספר פרוסות עגבנייה, זהו החלום הקולינארי שלי.

אבל  אינני אוכלת לחם כמעט במהלך השבוע, לחם איננו בתפריט שלי ,אני מסתפקת בפחמימות אחרות כאורז מלא, תפוח אדמה, פסטה, לעיתים מתפנקת בלזניה על בסיס ירקות, פשטידות , ירקות ממולאים כגון קישואים או כרוב, פירות ועוד.

אני מנסה לשמור על המשקל, ונוקטת בדיאטה מסוימת העוזרת לי בתהליך זה.

כצמחונית אני מנסה מאוד לגוון את התפריט שלי, לאכול מזון מזין ועשיר ככל האפשר כך שאני יכולה להמנע מלחם, אותו אני שומרת לארועים מסוימים כגון טיולים, ארוחות חג.

בני משפחתי מאוד אוהבים לחם ולא מוותרים, לכן אני קונה לחם אחיד לסנדווי`צים לבית הספר ולעיתים לחמניות בריאות . ברחובות נמצאת מאפייה שאני מאוד סומכת עליהם, והלחם טעים ובמחיר סביר.

לחמים אני אופה בחגים כראש השנה וסוכות.
פסח למשל הינו חג קשה לילדיי, כמו לילדים אחרים אני מניחה, כיון שאנו מקפידים ושומרים שלא להכניס מזון חמץ לבית.

בסוף חג הפסח אני מפנקת אותם בלחם ביתי, אני אופה כשני ק"ג לחם . לעיתים לחמניות סילאן, לחם בטטה,לחם עם צימוקים ואחרים.

כמו כן אני מאוד אוהבת להכין לחם ביתי בימי הולדת שאנו עורכים לילדים ומארחים את בני המשפחה. אנו פותחים שולחן עשיר בסלטים, גבינות, ריבות ביתיות שאימי מכינה, פשטידות (2),וכמובן עוגת יום הולדת.

אפיית לחם בבית היא תענוג לדעתי. תמיד יש לי במזווה קמח שיפון, קמח מלא או קמח כוסמין למשל ושמרים.  לפני האפייה אני מתארגנת לקניית גרעינים,צנוברים וזרעים נוספים.

את הלחם אני לשה בידיים. לדעתי זו הלישה הכי טובה, להרגיש את הבצק המתהווה, לפרק את הגלוטן בקמח , לחוש את הכדור שנוצר אחרי 5-7 דקות .לישה זוהי הנאה צרופה מבחינתי. אני נהנית להכניס וללוש את החומרים הנילווים ללחם , לצפות במעט שמן זית שלא ידבק לקערה. הריח של לחם אפוי יותר חזק מעוגה. פרוסת לחם חמה וטרייה היא הנאה.

אשתף אתכם במתכון שאימצתי מאחד העיתונים לפני הרבה שנים, והפך להיות אורח קבוע בביתנו, לצד לחמים נוספים.



לחם עם קמח מלא  גרעיני חמניות וזרעים.

50  גרם קוביית שמרים טריים. ניתן להשתמש ב- 10 גרם שמרים יבשים.

400 גרם קמח מלא או קמח שיפון.

500 גרם קמח לבן.

2 כפיות מלח.

2 כוסות מים פושרים.

תערובת של 100 גרם זרעים וגרעינים, (גרעיני חמניה, סובין, שיבולת שועל, נבט חיטה), קלויים מעט.

 

מערבבים את שני סוגי הקמחים והמלח.

מוסיפים את השמרים, לאחר שהותססו 10 דקות ב1/4 כוס מים חמימים ו- 2 כפות סוכר.

ומערבבים היטב, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כ10 דקות לבצק רך וגמיש.

מכסים במגבת לחה ומשהים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו.

מוסיפים לבצק את תערובת הזרעים  והגרעינים  ולשים 5 דקות נוספות.

משהים לתפיחה שלישית. טופחים על הבצק כדי להוציא את האויר ולשים במשך 5 דקות. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים כיכרות.

מורחים ביצה על כל כיכר, מפזרים שומשום ומעט גרעינים ,חורצים מספר חריצים באלכסון על הכיכרות.

משהים לתפיחה נוספת של 30 דק` ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות כ- 45 דקות. מצננים על רשת.

 שילוב של קמח לבן וקמח מלא יוצר עיסה עדינה ,לא כבידה מידי לעיכול.

בתוכנית של ניר צוק שמעתי על אפשרות להכניס קוביית שמרים טריים ,מפוררים בלי התפחתם לתוך העיסה.אחרי הכנסת הנוזלים ואז ללוש את הבצק.

עדיין לא ניסיתי, אבל אתם מוזמנים לנסות.

בהצלחה ובתאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת