00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

תבשיל עגבניות, זיתים, גבינת חלומי וביצים

אני מאוד בעייתית בענייני שקשוקה. לא ממש אוהבת ויש מאוד ספציפיות שאני כן.
לאחר הביקור של הפולניה ושלי בארוחת הבוקר במאנטה ריי ובה ניסינו את השקשוקה חלומי שהיתה סבירה.. החלומי היה גיוון נחמד לשאר השקשוקות הקיימות, אבל משהו בתיבול שם לא ממש הסתדר לי..

כאשר קיבלתי הזמנה לארוחת ערב וחשבתי מה אני אכין, נזכרתי שיש לי במקרר 2 סלסילות של עגבניות שרי - תמר ומנומרות.. מזל שיש שוק איכרים :-) ונזכרתי בדוכן הזיתים של מעדניית יום טוב בלוינסקי, שכל יום בדרכי חזרה הביתה קורצת לי ומחייכת. בהתייעצות עם יומי לקחתי זיתים סורים מרמת הגולן עם חתיכות פלפל חריף.. הגלעון שלהם היה די קליל ובגלל השומניות הרבה שלהם הספיקה לחיצה קטנה והגלעין נפרד מהזית.

בבוקר הארוחה לקחתי את העגבניות שרי ושמתי אותם בסיר גדול על הכירה החשמלית בעבודה למשך כמה שעות טובות.. את הנוזלים השקופים והקליפות סיננתי והוצאתי ומעכתי את העגבניות על ידי מועך של תפוחי אדמה. והמשכתי בעוד קצת בישול עם מלח, פלפל וקצת סוכר.

בסיר חדש, טיגנתי בשמן זית 2 בצלים בינוניים קצוצים דק ולאחר מכן הוספתי כפית שום כתוש. פלפל חריף קצוץ קטן קטן וגם פלפל אדום.. הזיתים המגולענים הוספו גם (כ-500 מ"ל לפני גלעון)
העגבניות הוחזרו לסיר והבישול המשיך לו על חום נמוך לעוד שעה..
פרוסות חלומי בעובי 1 ס"מ הונחו מעל התבשיל ובין החלומי שברתי ביצים שלמות.. ביצה לאדם.
בישול קצר עד להתייצבות החלבון או להכניס לתנור חם עד להשחמת הגבינה והתייצבות החלבון.

כל מה שנשאר הוא לחם טוב ליד ולהנות!


אין כאן מתכון מסודר כי זה בעיקר לפי העין ולפי הטעם. אפשר גם לעשות זאת עם עגבניות רגילות ולא עם שרי.. עדיף לקלף ולהוציא את הזרעים של העגבניות. אפשר לוותר על הזיתים אבל לטעמי הם היו חלק מהטעים טעים הזה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת